tiistai 28. lokakuuta 2014

Koppelo!

Kävimme aamusta heittämässä Hildan kanssa erästelylenkin tästä mökiltä kävellen valtionmaille. Sen jälkeen hieman siivoilimme mökkiä ja lähdimme Halin kanssa kierrokselle. Onnistuimme valitsemaan niinkin huonon maaston, että Hali ei, hetkittäin jopa oikein hyvin irtoavan, haun tuloksena löytänyt linnun lintua.

Eilen Hali ei iltapäivälenkillään irronnut oikeastaan ollenkaan. Sillä oli valitettavasti myyrientonkimisvaihde silmässä. Vaihde kääntyi lintuasentoon vasta, kun iso ukkometso lähti maasta lentoon. Valitettavasti, oikeasta vaihteesta huolimatta, tämän jälkeen ei enää löytynyt lintuja.

Hali sai jäädä tunniksi autoon odottamaan, kun heitimme Hildan kanssa lenkin. Hilda pöllytti komeasti riekon ampumahollille. Oli niin upeaa työtä, että koira olisi palkkionsa ansainnut pudotuksen muodossa, mutta mehtikana on tosiaankin tänä vuonna rauhoitettu. Autolle palaillessa melko kaukana näimme joko akkateeren tai koppelon lentävän.

Hildan reissun jälkeen kävimme Halin kanssa kiertämässä vielä mökin lähistön vaaran. Laella lensi isohko pöllö. Autolle palaillessa Hali pöllytti vaaran alarinteeltä riekon. Lumiseen aikaan riekkojen ei ilmeisesti valkoisen suojavärinsä ansiosta tarvinnut liikkua mihinkään, koska niitä ei ole näkynyt, paitsi nyt, kun vesisade vei lumet mennessään.

Harmiksemme kiersimme Halin kanssa tänään siis "tyhjää" metsää, mutta sitä ennen Hildan kanssa kävi koppelomainen flaksi!

Hilda, koppelo ja noudosta nenään kiinnittynyt höyhen.

Halin erästelymaastoja eiliseltä. Huomaa männyn latvaan katkenneesta kelosta kiinnittynyt latva. Ja pieni punainen koera männyn alla.

Tämä kelo oli katkennut ja pompannut pystyyn jääneestä tyvestä noin metrin päähän pystyyn.

Tässä pitäis näkyä Hali leiskauttamassa puron yli. Nopea koira, hidas kännykkä.

Hali!

Sammal oli kirjaillut upeita ruusukuvioita isoon kivenlohkareeseen.

Eilen iltapäivällä, lähes koko päivän kestäneen, sateen jälkeen pilkahteli aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!