Hali


Fiveas Aamun Hali
s. 2.3.2014
rotu: suomenpystykorva
emä: Omun Hupi
kasvattaja: Anu ja Pentti Tanskanen

Minä olen ollut noutajaihmisiä niin pitkään kuin muistan. Noutajia on pystynyt hyvin käyttämään myös kanalinnustuksessa, mutta erästelyharrastusvuosien lisääntyessä ja Villen haaveiden innoittamana minäkin aloin pikkuhiljaa sulattamaan ajatusta, että meille saattaisi joskus tulla suomenpystykorva.

Kallen poismenon jälkeen syksyllä 2013 tuntui, että pitäisi heti lohduksi saada uusi pentu. Harkitsimme vakavasti eräästä pentueesta flatin ottamista, mutta laitoimme kuitenkin vielä jäitä hattuun. Sen jälkeen heräsi ajatus, että miksi emme ottaisikin jo kauan haaveena takaraivossa kytenyttä suomenpystykorvaa.

Olimme loppuvuodesta 2013 yhteen suomenpystykorvapentueeseen jonossa, mutta pentujen synnyttyä sieltä olisi riittänyt meille uros. Taas jäitä hattuun, ja pysyimme lujana, että narttu sen olla pitää. Alkuvuodesta 2014 olimme muutamalle kasvattajalle jonossa narttupentuun. Talvi ja kevättalvi oli pitkä kuin nälkävuosi, kun odotimme uutisia syntyneistä pennuista, kuinka monta narttua tulisi ja ennenkaikkea riittäisikö sieltä meille pentu ja katsottaisiinko meidät soveliaiksi omistajiksi kasvattajan puolelta. Ilo oli ylimmillään, kun maaliskuun alkupuolella saimme tiedon, että meille on varattu alustavasti narttupentu!!!

Kevät se vasta pitkä olikin, kun odotimme päivää, jolloin pennun saisi hakea. 23. huhtikuuta oli vihdoin aika hakea Hali kotiin. Halille oli kaksi nimivaihtoehtoa. Ensin oli selvää, että pennusta tulisi Sointu. Se sointuvalla haukullaan lumoaisi teeret ja metsot. ;) Muitakin nimivaihtoehtoja pyöriteltiin ja etsiskeltiin. Googletin mm. luontoon liittyviä vierasperäisiä sanoja, osuen johonkin pitkään listaan, jota kahlatessa silmiini osui kreikankielinen sana Hali (meri). Se tuntui oitis meistä molemmista sopivan lyhyeltä ja ytimekkäältä, mukavalta ja erilaiselta koirannimeltä.

Hali on aivan rotumääritelmänsä mukaisesti rohkea, vilkas ja peräänantamaton sekä omaa voimakkaan vietin metsään. Liekö vartiointiviettiä kuvastaa se, että Hali on tosi mustasukkainen kaikesta tavarasta tyyliin "mikä on mun on mun, ja mikä on sun, niin sekin on mun". Kaikki mitä Hilda ottaa, Halin pitää saada. Ja Hali saa.

Pystykorvien sanotaan saattavan olla myös epäluuloisia vieraita kohtaan. Halissa ei ole sellaisesta merkkejä. Se tervehtii iloisesti kaikki meillä kävijät, ja varsinkin lapsista Hali pitää erityisesti!

Hali kuukauden päälle 1 vuotta

Hali 5 kk

Hali 12 vkoa

Hali ensimmäistä päivää uudessa kodissaan n. 7,5 viikkoisena.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!