Hilda


Kinclaith Armelle
s. 13.2.2010
rotu: sileäkarvainennoutaja
kasvattaja: Martin Kuse

Lonkat A/A, kyynärät 0/0, polvet 0/0,
silmät terveet (03/12)

Pentukuume oli kytenyt ensimmäisen koirani näyttelylinjaisen kultsu Nanan poismenon jälkeen vuodesta 2007. Kallen tulo vuonna 2009 hieman lievitti kipinää, mutta Wilman poismenon jälkeen kesällä 2009 pentukuume roihahti pitelemättömiin liekkeihin. Ja pitihän sitä Kallellekin saada kaveri.

Liekkejä sammuttamaan meille saapui huhtikuussa 2010 Kallen kasvattajan Saksasta hakema flatti-pentu, jonka ristimme Hildaksi.


Noin 3 kk ikäinen Hilda vappuna 2010 Turussa

Hildalle ladattiin jo nimessä suuret toiveet toimivasta metsästyskoirasta, sillä nimi juontaa juurensa nimistä Hildegard/Hildr, joka oli yksi valkyrioista. Valkyriat keräsivät taisteluissa kuolleiden miesten sielut ja veivät ne mukanaan Valhallaan. Heittäydyimme siis hirveen, hirveen runollisiksi ja nimesimme pennun Hildaksi sillä perusteella, että se noutaa metsästystilanteessa urhoollisesti henkensä heittäneet riistalinnut meille. Hilda nimen sanotaan myös tarkoittavan taistelua ja ehkä se on tässä osoittautunut sopivammaksi nimen alkuperäksi...

Hilda on nopeasti oppiva koira, mutta samalla myös omapäinen, joka ei kestä toistoja vaan tylsistyy ja keksii omat metkut. Hildan koulutuksessa tulisikin osata käyttää luovuutta ja mielikuvitusta.

Hilda harrastaa satunnaisesti NOMEa. Vaikeuksia on riistan luovuttamisessa. Välillä riistat tulevat käteen asti, mutta välillä ne jää 10 metrin päähän. Emme myöskään vielä ole onnistuneet saamaan Hildaa taippareista läpi. Matka on tyssännyt siihen viidenteen varikseen... Sanomattakin on selvää, että kotitreeneissä viideskin tai vaikka kuudeskin varis tulee talteen, mutta ei taippareissa.

Onneksi Hilda toimii tarkoituksessa, johon se on hankittu eli erästelyssä. Käytännön metsällä Hilda on ollut mukana fasaanijahdissa, sorsastamassa, kyyhkystämässä sekä kanalinnustamassa. Hilda tekee luontaisesti kanalinnustaessa hienoja sivutuikkeja ampumahollilla. Se on myös sinnikäs ja väsymätön hakija. 

Kävimme Hildan kanssa näyttelyssä kesällä 2012. Hilda sai "metsämiehen sertin" eli AVO H. Näyttelyssä Hildan todettiin olevan kovin karvaton ja näyttävän ikäistään nuoremmalta. Niinhän se on, kovin kakara vielä. Hidas kypsymään. Hildaankin pätee siis flatin osuva kuvaus "koiramaailman Peter Pan". 

Luonteeltaan Hilda on kiltti, ystävällinen ja avoin. Hilda rakastaa muita koiria ja lapsia. Pentujen kanssa Hildalla ei pinna lopu kesken vaan se osaa ja jaksaa leikittää niitä vaikka hamaan tappiin. 

Yksi, missä olemme Hildan kanssa erityisesti onnistuneet, niin olemme saaneet siitä rauhallisesti käyttäytyvän flatin. Monet muistelevat vielä kauhulla meidän edesmennyttä touhupatukka Wilmaa...

Kaikinpuolin Hilda on über-ihana flatti!


Hilda ja hienosti ampumahollille karkoitettu koppeloEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!