keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Haukku raikaa!

Tänään erästelyaamu valkeni pilvettömänä ja kylmänä - 14 astetta. Meillä vaihtui eilen erästelyvieras lennossa tai itseasiassa 9 h ajossa. Timo ja Santtu lähti yhdeksältä ja Jyrki ja Soma tuli n. klo 18. Timon kanssa erästelimme valtion mailla, mutta Jyrkin kanssa kierrämme Villen metsästysseuran alueita, koska tänne Itä-Suomussalmen alueelle ei enää saanut valtion lupia.

Olimme aamulla reippaina liikenteessä klo 09. Puuterilumi suhisi ja narskui kengän alla. Pakkanen nipisti poskipäitä. Hilda ja Soma tuli todettua porovapaiksi, kun erästelymaastomme lähtöpaikassa oli porotokka.

Ei oltu kyllä kauaa kuljettu, kun Jyrki oli jo bongannut teeriä ja koppelon. Me pyitä ja teeriä. Eivät antautuneet kuitenkaan eräksi.

 Kiertelimme aukkoja sekä niiden reunametsiköitä. Ville heittäytyi persiilleen jossain välissä. Jyrkin suunnasta kuului naseva kommentti, että hän luuli, että metso rysäytti lentoon! ;) Olimme noin puolitoista tuntia kulkeneet, kun rupesimme pitämään välitaukoa. Yhtäkkiä Jyrki äkkää, että teeri lentää yli. Samassa niitä tulikin oikein tokallinen! Ville ampui perässätulijoita, ja musta teeri putosi kimaltelevaan hankeen. Hilda taisi hoopoilla ampumasuuntaan, mutta Soma, vanhana konkarina, katsoi mihin lintu putosi ja nouti komean ukkoteeren meille!
 
Hippasen kohmeiset flikat auton peräkontissa.

Nuotiotulien jälkeen palasimme mökille. Ilma oli kerrassaan upea sinisine taivaineen ja kirkkaine auringonpaisteineen. Pakkanenkin oli laskenut päivänmittaan - 7 asteeseen. Pakkohan se oli vielä erälle lähteä. Menimme eri porukassa. Jyrki Soman kanssa ja me Halin. Meillä kävi aivan älytön tuuri. Pyitä pomppasi pellon reunametsiköstä. Yksi jäi puuhun istumaan. Otin siitä valokuvia ja rupesin videokuvaamaan, kun lumihiutaleet leijasivat niin kauniisti taustalla. Salaa toivoin Halin tulevan haukkumaan.

Kun Halia ei kuulunut lopetin kuvaamisen, mutta sillä siunaamalla Hali ilmestyy paikalle ja pöhäyttää maasta reilun kokoisen pyypoikueen lentoon. Niitä näytti jäävän puuhun, hyvä! Alan taas videokuvata, ja haukku raikaa! Hali haukkui puuta, missä pyy on ja syöksähtää haukkuen vielä lähemmäs puuta. Silloin Ville ampuu, ja pyy putoaa hankeen. Hali innoissaan pyyn kimppuun, ottaa sen suuhun ja kantaa. Poispäin meistä, mutta nätisti kuitenkin luovuttaa saaliin Villelle. Hali sai pyystä kiitospalat.

Voi pojat mikä erästelypäivä! Jo itsessään keli oli mitä upein ja siihen kruunuksi vielä ukkoteeri ja Halin haukkuun ammuttu pyy. Kyllä aurinko säteili kilpaa meidän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!