maanantai 29. syyskuuta 2014

Metsästysmaraton

Koirien ruskaposeerausta lauantailta.
Lumet suli.
(Halin oikeassa jalassa näkyy vielä karvaton kohta. Siitä ajeltiin kulmahampaiden poiston nukutuksen yhteydessä karvat pois tippaa varten.)

 
Ville on vetänyt viikonlopun kunnon metsästysmaratonia, kun hirvestys alkoi. Ensin kahdeksan tuntia hirvimetällä ja sitten vielä molempien koirien kanssa omat lenkit lintumetällä. Ei ole ollut unensaantiongelmia ei.

 
Halin kanssa rämmimme lauantaina ihanaan ikikuusikkoon. Sinne ei vaan mitään kautta pääse ihanasti, vaan ensin täytyy kulkea todella ikävän maastonläpi. Perille pääsy kuitenkin palkitsee. Hetki yläpuolella olevan kuvan ottamisen jälkeen vasemmalta kuusikosta lähti metso. Ville luuli, että Hali olisi ollut jo siellä asti, mutta se olikin kaatuneen puun juurakon takana tonkimassa myyriä... Hali sai kuitenkin maasta lähteneestä metsosta hajut ja vauhtia tassuihinsa. 

Sunnuntaina illalla onnistuimme kiertämään Halin kanssa aivan tyhjän lenkin. Hali irtosi hyvin pennuksi eli jopa reilusti 100 m päähän hajut saadessaan. Olisi suonut moisesta työskentelystä pennulle palkaksi edes linnun lähdöt, mutta ei.

Pari viikkoa on pidellyt upean tyyntä, mutta tällä viikolla on vaivanut suuret, jopa myrskyisät tuulet. Sunnuntaina illalla oli kuitenkin jälleen tyven.

 
Halin lenkin jälkeen kävimme puron varressa Hildan kanssa metsoja jallittamassa. Ei metson metsoa. 

 
Hyppelimme/kahlasimme purosta yli ja taas takaisin. Paluu matkalla nuoren ja vanhan männikön rajalta Hildan vihmova häntä antoi merkkiä, että nyt on lintu. Kohta Hilda nostikin mustan teeriukon maasta suoraan noin 25 metriä korkean männyn latvaan. Miksi näin ei käynyt Halin kanssa?!? Hilda toljotti hetken ihmeissään puihin ja juoksi Villen luo. Oli kuitenkin niin paljon närettä edessä, ettei ehtinyt ampumahollille ennenkuin ukko lähti.

Tiedä sitten miten olisi ampumahollit onnistuneet, jos Hali olisi sattunut haukkumaan alla, mutta nyt tuntuu, että meillä on aina väärä koira matkassa. Halilta saisi ammuttua lentäviä/pomppivia ja Hilda nostaa puuhun haukuttavaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!