tiistai 23. syyskuuta 2014

Lunta!

Ei olis viime kirjoituksessa pitänyt toivottaa joulua tervetulleeksi, kun se rupesi tänään lunta työntämään. Tänne ei onneksi vielä ole hirveästi kertynyt, mutta navakalla tuulella tuota tulee, että aamulla saattaa kesärenkailla olla totinen työmatka. Ja Ilomantsiinhan lunta oli satanut mukavat kolkytäsenttiä. Hali ei tykkää vedestä, kun toisen upea punainen turkki kastuu, mutta lumi on hauska juttu. Outoa valkoista ainetta maistellaan ja siinä juosta rallataan tuhatta ja sataa!

Mä olen nyt jäänyt paitsi kaikista hurjista eräseikkailuista mitä Ville on koirien kanssa kokenut. Sunnuntaina sentään olin mukana erällä tuulisessa kelissä Halin kanssa. Ukkoteertä jallitettiin, mutta pennun taidot ei riittäneet sen lumoamiseen. Erätulien jälkeen oikaistiin autolle suon poikki. Hali nosti suolta riekkopoikueen ilmaan! Upea näky, kun pienen punaturkin edestä neljä mehtikanaa nousi aapasuolta valkeille siivilleen! Hali juoksi jonkun matkaa lintujen perään, mutta kääntyi takaisin. Kävi vielä tarkistamassa lähtöpaikan, jonne olikin jäänyt vielä yksi riekko lymyämään.

Hali on nostanut paljon riistaa ampumahollille, vaan sellaista haukkua, mihin olisi ampumaan päässyt (yrittämään...) ei ole nyt tullut. Tänään Ville ois saanut ammuttua Halin 10 metristä, lähes yhtäaikaa nostamat, teeret ja jäniksen. Jänis oli kuulemma loikkinut kaikessa rauhassa, Hali perässä pomppien. Haukkukin oli raikunut, mutta ei tietoa, että jänikselle vai teerille. Jänis oli jo toinen samalle reissulle!

Hildan kanssa törmättiin maanantain pikaisella iltalenkillä vain isoon riekkopoikueeseen, vaikka teerimaastoja muka kierrettiin. Ja tänään Villen & Hildan erälenkillä närhi oli ollut kutakuinkin ainut nähty lintu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!