perjantai 19. syyskuuta 2014

Piinaavat tunnit

Ville soitti mulle tänään erästelyn lomasta töihin. Puhelu meni tiivistettynä jotakuinkin näin:

"Hali pöllytti teeren lentoon. Teeri istuutui nuoren männyn latvaan keikkumaan ja kotkottamaan. Hali ryntäsi puun alle ja haukkui! Minä ammuin haulikolla enkä p#rk#l# tiedä mitä tapahtui, kun lintuun ei osunutkaan. Matkaa oli varmaan sen kolmisenkymmentä metriä. Ei ois pitäny ampuu ohi. Liekö vedin sitten yli, kun tilanne oli kuitenkin niin hätäinen. Ja lintu oli kyllä pieni, poikanen.
Sen jälkeen Hali otti uusintahaukut ja haukkui varmaan minuutin tai pari. Olin ihan varma, että lintu on kelossa mitä Hali haukkui ja katseli, mutta olisiko lentänyt juuri tiehensä.
Jatkoimme matkaa ja Hali pöllytti vielä muutaman teeren joita innoissaan seurasi. Kuljimme vielä tovin ja rupesimme värkkäämään tulia. Istun nytkin vielä tässä tulilla... ja...Halia ei ole varmasti tuntiin näkynyt enää missään. Ei tule huudoista eikä pillistä. Mä istun täällä nyt vielä jonkun aikaa, kotkakin lentää tuolla..."

Ville pysyi tulilla noin kolmen tunnin ajan, eikä pentua näkynyt. Ville lähti lopulta mieli maassa autolle päin kulkemaan. Oli ajatellut, että jos hällä ei enää ole pystäriä, niin hän voi ainakin paluumatkalla ampua teeren. Ville oli juuri vastannut puhelimeen, kun samassa teeri oli tulla lakuttanut vastaan kuin hidastetussa elokuvassa ikään. Hetken mielessä oli käynyt nakata puhelin pöpelikköön ja ampua teeri, mutta Ville oli jatkanut jutustelua.

Autoa lähestyessä Hali oli istunut muutama kymmenen metriä autolta metsässä! Oli kiljunut ja ulvonut riemusta, kun Ville oli ilmaantunut paikalle! Villekin oli ottanut innoissaan muutaman tanssiaskeleen!

Voi mikä helpotus oli piinaavien tuntien jälkeen kuulla, että pentu on löytynyt! Mä ehdin jo kuvitella vaikka mitä. Ja kaduin tietysti sitä, että lähipäivien tapahtumien vuoksi olen uhannut tehdä pennusta rukkaset...

Viime päivien tapahtumat johtuu varmaan siitä, että me ei olla tehty vielä taikoja Tapiolle. Tapio nyt vilauttelee meille mitä ois tarjolla ja houkuttelee meidän koiria milloin minnekin. Onneksi Ville kävi viikolla hakemassa Tapiolle tilkkasen, joka huomenna on tarkoitus tarjoilla, kun mullakin on puolentoista päivän vapaat. Jos sen jälkeen alkais sattua ja tapahtua eikä pelkästään sattua.

"Lepy lehto, kostu korpi,
tasotu tasanen Tapio!
Anna lehto metsoja,
korpi koppeloita!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!