torstai 4. syyskuuta 2014

Hali käytöskoulussa

Hali oli tänään taas tokoilemassa Otson kanssa. Mukana oli tälläkertaa Otson sisko Fiona. Saimme hyvää häiriötä jo tokopaikalle mennessä, sillä meidän edellä kulki koirakko. Halilla oli hirveästi asiaa niille...


Tokopaikalle mennessä harjoittelimme yläkuvan verran paikallaan oloa. Hali napottaa paikallaan kuin tatti, kun ei ole häiriötekijöitä. Tokossa teimme paikallaan oloa mm. niin, että koirat istuivat ja ohjaajat kiersivät koiran ympäri. Hali pysyi siinäkin tukevasti paikallaan. Vaikeutimme tehtävää niin, että koirat istuivat peput lähes vastakkain ringissä. Pienoisen vääntämisen jälkeen tämäkin paikallaanoloharjoitus onnistui.

Teimme myös seuraamisharjoituksia ohituksin, pujotteluin ja ringissä juosten kuten näyttelyissä. Hali meni yllättävän kivasti ohitukset ja pujottelut. Hali malttoi myös istua nätisti paikallaan, kun muut pujottelivat ohi. Mutta, mutta... ringissä juoksu oli täysi mahdottomuus. Halia jurppi aivan sairaasti, kun joku juoksi hänen perässään. Sinne piti kurkistella ja haukkua, niin ettei etenemisestä tullut oikeastaan mitään.

Seisotimme koiria myös kuten näyttelyissä eli lähietäisyydellä toisesta koirakosta. Halia hermostutti ensin edellä seisova Fiona, mutta tottui kuitenkin ja seisoi hetkittäin suht nätisti.

Lopuksi syntyi pienoinen painimaaottelu, kun yritimme kännykällä räpsäistä sievää ryhmäkuvaa "koululaisista". Fiona oli ainut, joka istua napotti nätisti paikallaan. Otson kanssa sai hieman vääntää, mutta meidän Hali ei ollut enää oikeastaan ollenkaan yhteistyökykyinen.

Sisarukset Otso ja Fiona sievästi. Hali säätää...

Aikamoisen vääntämisen jälkeen Halikin oli vihdoinkin sievästi, mutta sitten Otso ehti jo herpaantua...

P.S Tällä kerralla koululainen väsähti tokoilun päälle saadun ilta-aterian jälkeen, ja nukkuu tyytyväisenä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!