maanantai 16. syyskuuta 2013

Yö laavulla!

Sunnuntaina aamupäivällä t-paitasillamme (!) kiersimme meidän mökin tuntumassa olevan vaaran. Hilda nosti vaaranlaella teeriä puihin, mutta niitä ei päässyt kiväärillä eikä varsinkaan haulikolla ampumaan. Vaaran alarinteen pusikosta pomppasi pyy oksalle istumaan. Hilda istahti Villen sivulle ja Ville ampui pyyn oksalta. Hilda noutoon ja pyy tuotiin mukisematta Villelle! Se meni kuin Strömsössä! ;)

Meillä on kolme päivää ollut omassa rannassa säilytetty, vanhoilla hanskoilla käsitelty eli ei ihmisen hajulla tartutettu loukku latingissa. Sunnuntaina siellä oli suloinen, pieni ja haiseva minkki! Ennen naapurin Sirpanpäiville menoa kävimme päästämässä minkin "toiseen hiippakuntaan".

Maistuvan Sirpanpäiväkermatäytekakun jälkeen pakkasimme valtavan määrän tavaraa ja hurautimme autolla Itärajan pintaan patikoimaan. Tarkoitus oli yöpyä Kirnulammen laavulla ja erästellä sen laitamilla maanantaipäivä. Ei mennyt lähimainkaan kuten Strömsössä.

Ilta laavulla sujui mukavasti grillaillen, lämmikettä hörppien, kuunsiltaa ja tähtitaivasta ihaillen. Ville kyttäsi myös hetken lammenrannalla mahdollista sorsien iltalentoa. Joutsenet vain huusivat. Hilda malttoi kuitenkin hienosti hiljaa ja paikallaan passissa.

Sen jälkeen homma lähti pieleen. Ville tuli iltakymmeneltä kipeäksi. Jäseniä kolotti ja kuume nousi. Yö sujui laavulla kuten se laavulla sujuu eli parin tunnin katkonaisia unipätkiä vetäen. Hilda nukkui nätisti toppatakissaan kerällä meidän pääpuolessa laavunperällä eikä lähtenyt mihinkään hötkyilemään. Tulikin pysyi yllä nuotiossa lämmittäen koko yön.

Klo 5.20 keittelimme aamuteet ja omien kanojen munat. Sen jälkeen ei alkanut erästely vaan helvetillinen kotimatka. Otin suurimman osan tavaroista kantoon, koska Ville oli niin heikkona, että pelkäsin sen kuukahtavan. Onneksi matkaa autolle ei ollut kuin 3, 6 km! Otin heti Villen kiväärin laukussaan kantoon ja viimeiset kilometrit kannoin jo haulikkoakin. Niska huusi repun painosta hoosiannaa ja kädet venyi varmasti 5 cm. Mutta saimpahan Villen elävienkirjoissa pois metsästä.

Mökillä mitattiin Villen kuume. 38 astetta ja yhä nousussa.

Sunnuntai aamupäivän vaaramaisemaa.

Hilda se osaa olla sievästi myös laavulla. Tyypillinen Hildan etutassujen asento. :)

Kuu nousee Kirnulammelle.

Tuli räiskyy illan tummuessa.

Kuunsilta.

Aamu valkeni komeana erästellä, mutta me raahustimme verkkaisesti kohti autoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!