lauantai 25. huhtikuuta 2015

25.4.2014 vs. 25.4.2015

25.4.2014

25.4.2015

25.4.2014 toista päivää uudessa kodissa.

Melkoinen vikuripää ja villipeto tuo pentu oli tovin ennenkuin suostui talttumaan talon tavoille. Hali on ollut erittäin oppivainen kuitenkin koko ajan, mutta vähän sellainen evvk... On näyttänyt siltä, että jos sitä on esim. takapihalta sisään tulemisesta kehunut, niin se ei ole ottanut kehuja kuuleviin korviin. Nyt siitä huomaa, että kyllä se ne kehut rekisteröi, vaikka ulospäin näyttääkin välinpitämättömältä.

Kehut toimii Haliin paremmin kuin moitteet. Eräs päivä tässä lenkkeilessä Villellä oli vaikeuksia saada Hali kulkemaan eteenpäin, kun takana tuleva koira kiinnosti kovasti. Komentaminen ei auttanut mitään. Tuntui, että Hali vain innostui siitä itsekin rähjäämään enemmän kun tuo isäntäkin kerran mesoaa. Ehdotin, että Ville kehuu Halia, kun se vain vähänkään kääntää kirsua oikeaan suuntaan. Kehut auttoi kerrasta! Hali kulki kehumalla hienosti menosuuntaan eikä venkoillut enää juuri ollenkaan taakse.

Harmi, että kyseistä rotua kohtaan on melko paljon epämiellyttäviäkin ennakkoluuloja. Yksi kaverini juuri tokaisi, että jos hän harrastaisi yhtään metsästystä niin hän ottaisi pystärin, mutta kun siitä ei ole agilitykoiraksi eikä tottelevaisuuskoiraksi. Itselläni oli myös tiettyjä ennakkoluuloja rodusta, mutta pystäristähän on oikeasti vaikka mihin. Tosin olen kyllä iloinen siitä, että rotu on säilynyt kutakuinkin juuri siinä tarkoituksessa mihin se on luotu eli metsästyskaverina. 

Moni on meiltä kysynyt Halin tavattuaan, että onko kaikki pystykorvat näin ihania vai Hali vaan. Jaa-a, Hali nyt ainakin on super ihana höpöttäjä. :)

Hali muuten tätä nykyä sen lisäksi, että tulee autosta sisään ilman remmiä, niin menee kotiovelta autoon ilman remmiä! Kaukana ovat siis ne päivät, kun Halia joutui mairittelemaan ja huijaamaan autoon. Onneksi. Ohessa linkki videoon Villen ja Halin ensimmäisestä postinhakureissusta Hali irti.

25.4.2015


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!