lauantai 18. huhtikuuta 2015

Mustanmerenruusu, eiku...

Nyt on Mustasilmäsusannan taimet latvottu ensimmäisen kerran.

Nipsaisin tuosta nuolen osoittamasta kohdasta. Kasviin jäi jäljelle sirkkalehtisten lisäksi kaksi kasvulehdellistä nivelväliä. Näissä nivelväleissä sijaitsee hankasilmut, joissa uinuu kasvupisteet. Kärkikasvupisteen katkaisun jälkeen nukkuvat hankasilmut virkoavat ja rupeavat kasvattamaan uusia varren haaroja. Jos kärkikasvupiste vahingoittuu sirkkalehtivaiheessa kasvi kuolee. 
(Kuvat saa isommaksi klikkaamalla kuvaa, tosin sitten näkyy paremmin myös nuo vielä pesemättömät ikkunat...)


Näistä huterista hongankolistajista latvoin toisen kääntämällä ja toisen tahallani väärin. Sirkkalehtisten jälkeen pitäisi jättää kaksi kasvulehdellistä nivelväliä, mutta jätin vain yhden. Kokeillaan, josko kasvi siitä vantteroituisi yhtään.

Ihan kaikkia taimia ei tarvinnut vielä latvoa. Nämä kaverit on kasvaneet kymmenessä päivässä vain vähän korkeutta ja ovatkin huomattavasti hongankolistajia vantterampia.

Kolmesta tyhjäksi jääneestä purkista tunkee vielä yksi matti myöhänen! Olen kastellut mustana pysyneitä purkkeja sinnikkäästi samalla kun taimia, ja se näköjään kannatti. Annoin mummulle luvan, kun hän lomamme aikana kävi täällä ituja kastelemassa, ottaa loput talouspaperin siemenet ja idut, jos haluaa. Hänellä oli myös pysynyt purkit mustana kutakuinkin tähän asti, mutta niistäkin pilkistää nyt sirkkalehtisiä. Tosin mummu muistaa kasvin väärin kuten eilen sain huomata, kun kävimme 82 vuotiasta pappaani onnittelemassa. Mummu kasvattaa mustasilmäsusannan sijasta mustanmerenruusuja!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!