tiistai 4. joulukuuta 2012

Valokuvajoulukalenterin 4. luukku

Kuuraparta, tuiskutukka

Joulukuu on käynnistynyt melko talvisissa tunnelmissa, ihanaa! Marraskuun viimeisenä päivänä eli pe 30.11. epäilemättä koko Suomi sai yhdellä rytinällä kauttaaltaan kunnon valkoisen peitteen pakkassäässä (täällä -7 astetta). Marraskuun vesisateet muuttuivat kertaheitolla talviseksi joulun odotus keliksi.

Vesisateen väistyttyä pitkästä aikaa myös outo keltainen valoilmiö näyttäytyi taivaalla säteillen piristävää D-vitamiinia suoraan kasvoille. Lumisade jatkui ja pakkaset kiristyivät viikonloppuna. Sunnuntaina lämpömittari oli vajonnut jo - 20 asteeseen.

Eilen päivälenkillä pakkasta oli "enää" - 15. Kalle kulki kolmella tassulla, mutta Hilda humusi menemään. Sitä ei haitannut edes naamaa kehystämään hiipivä kuura!

Ihme, että hiipivä kuura sai Hildan kiinni, sillä niin kovaa se meni. Pöllytimme matkalla kanahaukan aterialtaan. Hilda löysi kannonnokan, jossa kanahaukka oli ateriaansa nokkinut. Sain siis Hildan toimesta käteeni jonkin linnun (rastas, pyy?) mössöksi hakatun torson. Kiva. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!