sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Herätys!


Olemme toukokuun lopulla viimeksi olleet ryhmätreeneissä, johtuen suureksi osaksi siitä, että vietimme Kainuussa mökillä kesä-lokakuun ja sen jälkeen Hildalla alkoi juoksu. Tänään piiiiitkästä aikaa olimme mukana Kallen kasvattajan ryhmätreeneissä.

Saimme kolmen koirakon voimalla parin tunnin tehokuurin tottelevaisuutta sekä nomea. Suuret kiitokset mukavasta ja antoisasta päivästä!

Tutustuimme damitreenin lomassa myös riistaan. Hilda kanniskeli harakkaa, lokkia ja varista. Kotiinviemisiksi saimme myös pari pussukkaa riistaa mm. fasaanin rikkimenneen tilalle...

Treenien paras anti oli ehdottomasti ohje käyttäytymiseeni, kun Hilda käsittelee riistaa. Sari käski minun käyttäytyä kuin Hildalla olisi suussaan dami eikä riista. Ero käyttäytymisessäni oli valtava, kuin yöllä ja päivällä. Olin paljon selkeämpi ja vähäeleisempi, kun mielsin Hildan suussa olevan variksen damiksi. Kaikki turhat lepertelyt, löpertelyt, kevätpäivänliikkeet ja muut ylimääräiset hössöttävät manööverit jäivät pois. Oman käyttäytymiseni muutoksella oli myös suora vaikutus koiran käyttäytymiseen. Varis tuotiin minulle jämysti ilman turhia kikkailuita!

Uutena treeninä Hildalle tehtiin pillipysäytyksiä. Vietiin kaksi damia eri suuntiin, oikealle ja vasemmalle, joista haettiin ensimmäisenä ensin viety. Avustaja haki tällä välin toisena viedyn damin pois.

Ensimmäisen damin palautuksen jälkeen Hilda lähetettiin toiselle eli pois haetulle damille, pysäytettiin pillillä ja mikäli pysähtyi sai palkaksi noutaa avustajan heittämän damin. Hilda pysähtyy lenkillä pillistä, mutta kun kyseessä oli damin etsintä, niin pillikuuliaisuus ei ollutkaan enää ihan niin selvä. Neljästä kerrasta saimme kuitenkin kaksi onnistumaan mallikkaasti.

Aamupäivätreenit olisivat vielä jatkuneet normaaleilla sunnuntai-iltapäivän ryhmätreeneillä, mutta siinä vaiheessa jouduimme jo lähtemään toisaalle. Aamupäivä oli kuitenkin erittäin herättävä, joten erityiskiitokset siitä!

Seuraavassa muutama Villen räpsimä kuva treeneistä:

Hilda kantaa harakkaa.

Hildan jämy variksen palautus.


Tässä Hilda toimi mannekiinina muille treenaajille. Damit oli sijoitettu kello yhdeksään, kahteentoista ja kolmeen. Treenin ideana oli vaihtaa viisi kertaa lähetysasentoa ennen kuin damin saisi noutaa. Ensin olimme hakevinamme kello yhdeksän damin, mutta käännyimmekin kello kolmeen. Sen jälkeen kello kahteentoista jne. Vasta viidennellä kerralla Hilda pääsi noutamaan. Hilda pysyi hallinnassa suunnanvaihdoissa sekä malttoi hienosti istua tapittaa pylly maassa rauhallisena, kun osoitin käsimerkillä damia, mitä ei saanutkaan noutaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!