maanantai 3. joulukuuta 2012

Kalle lääkärillä

Piinallisen pitkän viikon jälkeen vihdoinkin Kallen lääkäriaika koitti. Kallelta kuunneltiin keuhkot ja sydän, joiden todettiin olevan kunnossa. Kallelta otettiin myös verikoe, josta mitattiin maksa- ja munuaisarvot. Jälkimmäiset arvot mitattiin, koska jos rinnakkaislääkitys aloitetaan niin munuaisarvoja pitää ruveta seuraamaan, koska rinnakkaislääkitys vahingoittaa mm. munuaisia siinä missä nykyinen lääkitys maksaa.

Rinnakkaislääkkeellä on myös liuta muita ei niin mairittelevia sivuoireita, joten vielä tässä vaiheessa rinnakkaislääkitystä ei aloitettu. Kalle saa nyt siis toistaiseksi Barbivetiä 1,5 tablettia kaksi kertaa päivässä. Kalle on melko hyvin kestänyt lääkeannostuksen noston, tosin hieman honteluutta takapäässä on havaittavissa. Kallen maksa on myös kestänyt Barbivet-lääkityksen, vaikka selvää nousua arvoissa on.

Maksa-arvot:

         31.10.2011           6.3.2012                            3.12.2012                        (viitearvo)
GOT       33.9                        38.8                                  41.2                                  (43)
GPT        53.6                        59.4                                  86.2                                  (89)
ALP        45.7                        75.4                                 146.0                                 (68)


Munuaisarvot:

               3.12.2012                      (viitearvo)
UREA         5.66                             (9.0)
CREA       81.2                            (159.0)

Uuden Barbivet reseptin lisäksi Kalle sai reseptin myös Stesolid-peräpuikkoihin (5 mg). Puikot on tarkoitettu laukaisemaan lihaskouristelu pitkittyneessä kohtauksessa. Ilmeisesti itse kohtausta lääke ei vie pois, mutta helpottanee kouristelua. Toivon totisesti, että Stesolidit jäävät käyttämättä.

Eläinlääkärille visaa vingutettiin 95 euron edestä ja aptekkiin 69 euron edestä. Siinä meni opiskelijan lähes koko kuukauden opintotuki...

2 kommenttia:

  1. Hei
    Kannattaa ehkä myös miettiä ravinnon merkitystä. iHerbistä saa edullisesti lisäravinteita.

    Artikkeli: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=40

    iHerb: http://www.iherb.com/
    Tilaan itse usein tuolta vitamiineja ja voin samaan tilaukseet ottaa teillekin. Kohta pitäisi tehdä uusi tilaus. Pyrin pitämään lähetykset sen verran pieninä, että menee postilla (4 dollaria lähetys).

    VastaaPoista
  2. Juu, olen huomioinut Kallen ruokinnassa epilepsian ja antanut Kallelle mm. ravintolisiä. Vaikea sanoa auttavatko, kun kohtauksia tulee kuitenkin vai tulisiko niitä lisien puutteessa vielä enemmän...

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!