lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäispilkit

Tänään kisattiin perinteiset Syvälammen pääsiäispilkit. Jäällä oli 18 innokasta pilkkijää, joista viisi lasta. Aurinko paistoi mukavasti ja tuuli lämpimästi, mutta lähes myrskyisän kovasti.

Pokaali ei tänäkään vuonna mennyt samalle henkilölle vaan taas tuli uusi kiinnitys. Jukka, joka pokaalin vei, rupesi kutakuinkin ensimmäisenä kiskomaan kalaa ylös. Kohta jo muut kerääntyivät lokkiparven lailla ympärille.

Kahdessa tunnissa voittaja sai kalapussiinsa painoa 522 grammaa 12 ahvenella. Toiseksi tulleella oli 13 ahventa, jotka painoivat kuitenkin vähemmän eli vain 459 grammaa. Se "hopeamitalisti" olin minä! Ville tuli kolmanneksi 12 ahvenella, jotka painoivat 3 grammaa vähemmän kuin minun affenat! Neljänneksi tuli Jukan emäntä Sani 374 grammalla (9 ahventa).  Viidenneksi tuli Asko 265 g (7 ahventa), kuudenneksi Sirpa 256 g (5 ahventa) ja seitsemänneksi viime vuoden voittaja Helvi 33 gramman ahvenella (me ei viime vuonna oltukaan kilpailemassa vaan pääsiäinen vietettiin poikkeuksellisesti kotosalla). Muut kilpailijat jäivät tyystin ilman kalaa. Täytyy tunnustaa, että ihan pikkuisen harmittaa... Olisi pitänyt Villen ja minun tsempata hieman enemmän, niin ois saanut toisen kiinnityksen pokaaliin! Se oli kuitenkin niin lähellä, mutta kaukana...

Illalla kävimme vielä omalla lammella kalassa. Koirat sai samalla iltalenkin jäällä juoksentelun muodossa. Muutama ahven tuli vielä sieltäkin Onnille. Onnia muistettiin kisojen päätteeksikin ja meillä oli lähes 2, 5 kg Onnille tuliaisia.

Nokipannukahvittelua palkintojen jaon jälkeen 

Kaivolammen raitapaita

Kohta saattaa olla hieman haastavaa päästä heikoille jäille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!