tiistai 1. huhtikuuta 2014

"Ei ole koiraa karvoihin katsominen"...

... vaan on, jos uskomme Erkki Tuomisen kirjaan Pikinokka Pystykorva, Pystykorvametsästäjän opas. Tuomisen mukaan entisaikojen pystykorvamiehillä oli monenlaisia uskomuksia hyvän metsästyskoiran valinnassa. Hyvällä metsästyskoiralla piti leuan alla olevia viiksikarvoja olla kaksi tai enemmän. Hyvän metsästyskoiran tunnisti myös kurkkaamalla koiran suuhun. Yläleuan poimujen lukumäärä kertoi koiran haukkutiheyden. 8-9 poimua tarkoitti, että koirasta tuli harvahaukkuinen, 10-11 poimua oli jo ihan hyvä, mutta 12 poimua takasi koiralle ihanteellisen haukun. Lisäksi kitalaen tuli ehdottomasti olla musta. Hyvällä lintukoiralla hännän kaari kääntyi vasemmalle. Oikealle kääntyvä hännänkaari meinasi oravahaukkujaa. Tiukka hännänkaari kertoi taas kovaluontoisesta koirasta.

Vielä muutama yö, niin pääsemme vihdoin meille tulevaa pentua katsomaan. On siinä sitten entisaikojen malliin pennussa kääntelemistä, vääntelemistä, suuhun kurkkaamista ja hännän syynäämistä... Olemme kuitenkin jo hyvällä alulla, sillä entisaikaan uskottiin myös, että pentueesta, jossa on pariton määrä pentuja, saa hyvän metsästyskoiran!

Tässä linkki pentujen 4-viikois kuviin
http://perakorven.blogspot.fi/2014/03/hupin-pennut-4-vko.html

Ai niin, tiedämme jo minkä värisen pannan omaava pentu meille tulee! ;)


3 kommenttia:

  1. Tuo kirja on yksi mun lapsuuden lemppareista, luin sitä aina mummolassa :) Se kirja on jotenkin vaan niin... hellunen :) Kohta on talossa taas vipinää ja erikokoisia reikiä ;) Ihanaa odotusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hellunen, tosiaan, kuten pystykorvakin. ;) Hilda on niin rauhallinen yksinään kotioloissa, että kaveri on tervetullutta vipinää... Saas nähdä mitä mieltä vipinästä sitten olen, kun "riiviö" on asettunut taloksi ja rauha menetetty! :D

      Poista
  2. Voisin myydä Erkki Tuominen Pikinokka pystykorva kirjan. 0458421710

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!