tiistai 22. huhtikuuta 2014

Metsoja, metsoja, metsoja...

Tänään oli paljon metsoja liikenteessä. Heti aamusta meidän saunan edustalla olevista raidoista lävähti lentoon kolme metsoa!

Aamupäivällä kyläkaupalle ajellessa hiekkatiellä tepasteli kaksi koppeloa. Toisen kulku oli hieman huonon näköistä. Mihin lie satuttanut jalkansa vai onko kenties haulisuihku vienyt varpaan. Hyvin se lensi ja oli muuten ihan elinvoimaisen oloinen.

Kävimme koirien kanssa iltapäivällä lenkin omalla jokivarsipalstalla. Piti käydä katsomassa onko tuoreita majavan syönnöksiä, mutta joki oli aivan pirilaitaan täynnä, joten ei sittenkään rämmitty majavapaikoille asti. Jokivarren tuntuman pusikosta pörähti pyitä lentoon. Takaisin tullessa Hilda teki noin 10 minuutin katoamistempun. Liekö ajoi jänistä tms.

Kävimme vielä mökille palattua huristamassa pienen polkupyörälenkin koirat vapaina juosten. Hilda oli jostain löytänyt ahvenen, ja juoksi lähes koko matkan ahven suussa. Lenkin päälle rupesimme lämmittämään saunaa. Kesken saunanlämmityksen huomasimme Hildan taas kadonneen! Ei tullut, vaikka huusimme ja vihelsimme.

Näin Hildan painelevan niityn takana naapurin pihamaalla. Läksin Cindyn kanssa hakemaan Hildaa, kun huudot kaikuivat kuuroille korville. Niityllä on vielä melkoinen hanki, ja kun olimme rämpineet naapurin puolelle Hildaa ei näkynyt enää missään. Rämmin takisin mökille, jättäen Cindyn sisään ja ottaen pillin mukaan. Kävin lammenrannassa huutelemassa ja pillittämässä. Sieltä jatkoin naapurin rajalle ja näin hangessa Hildan jälkiä. Samassa puusta rysäytti metso lentoon. Sitten Ville jo soitti, että koira on palannut mökille. Teki sellaisen omatoimisen 40 minuutin lenkin, jonka päälle pääsi eli joutui saunaan... Missä lie paskassa oli pyörinyt, kun haisi kuin rankkitynnyri. Yök.

Hilda tuntuu olevan taas kovasti valeraskaana. Kaivelee pesiä puskien juurille. Liekö karkailut liittyvät jotenkin siihen? Saas nähdä ottaako Hilda Halin omaksi pennuksi vai miten suhtautuu...

Metsotilanne näyttää tosiaan syksyä ajatellen lupaavalta, jos vain pesinnät onnistuu. On Halille paljon haukuttavaa! 

Joki ääriä myöden täynnä ja vähän yli.

Valtakunnassa kaikki hyvin. Koira on löytynyt, pesty ja palvelusväkikin saunonut. Illan päälle vielä nuotiomakkarat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!