lauantai 31. tammikuuta 2015

Sama kaiku on askelten

Olen ihaillut itseään elossa olevaksi taiteilijaksi tituleeraavan Esko Lehtorannan töitä sitten kun näin hänen näyttelynsä kotikaupunkini kirjastossa jo muutamia vuosia sitten. Hänen naivistiset taulunsa kutkuttavat makuhermojani oikealla tavalla.

Meinasin jo silloin ostaa viidelläkymmenellä eurolla hänen taulunsa. En kuitenkaan osannut päättää hauskan varisaiheen ja ahvenella ratsastavan pojan välillä, joten taulu jäi ostamatta. Nyt kysyn vain, että miksi en ostanut niitä molempia?

Kuluvan tammikuun hänen näyttelynsä on jälleen ollut kotikaupunkini kirjastossa, ja nyt näyttelystä löytyi pienehkö taulu, jota en vain voinut jättää ostamatta, vaikka taulun hinnatkin ovat kohonneet jo lähes puolella. Ostin taulun Villelle synttärilahjaksi. Synttärithän olivat jo tammikuun puolessa välissä, mutta taulun sai noutaa vasta tänään näyttelyn päätyttyä. "Sama kaiku on askelten" -taulu on ihastuttava nimeään myöden, mutta meillä taulu on silti jo muuttanut nimeään.

"Hali & Ville"

Onneksi myös lahjan saaja tuntuu pitävän taulusta, eikä vain antaja. Ville sai kunnian ripustaa taulun seinälle sillä välin kun olin töissä. Töihin tuli tekstari "kiitos, se on hieno!"

Taulun hakutilanteessa tuli rupateltua taiteilijan kanssa. Saapa nähdä ottiko hän vinkistämme vaarin ja rupeaa loihtimaan lisää erästelyaiheisia tauluja. Tästä taulusta ei tingitty, mutta 21. taulun saamme kuulemma ilmaiseksi! Pidetään siitä kiinni! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!