tiistai 12. elokuuta 2014

Kyyhkystämässä

Käväsimme eilen omalla palstalla kyyhkystämässä Hildan kanssa. Ennen sitä teimme pienen harjoituslenkin Halin kanssa jokivarteen, jos se olisi sattunut saamaan jotain lintukontaktia. Paikasta kun on aina lähtenyt lintuja pyystä metsoon, eikä paikka pettänyt tälläkään kerralla.

Hali kulki peitteisessä maastossa verkkaisesti ja yllättävän lähellä. Paikoin jopa liian lähellä harjoittaakseen metsästyskoiran virkaa. Särkillä avoimessa maastossa Hali irtoaa hyvin, mutta nyt oli paljon hajuja tarkasteltavana.

Kohta jo kuulimme potpotusta. Pysähdyimme jännittyneenä niille sijoille. Hali ei kiinnostunut äänestä ollenkaan eikä löytänytkään lintuja eikä varsinkaan haukkunut. Harmiksemme linnut olivat joen toisella puolella. Todistimme kuitenkin huikeaa luontoseikkailua, kun korppi yritti iskeä potpottajan tai sen kavereiden kimppuun. Potpotuksesta kävi jo mielessä, että onko koppelo, mutta kun porukka korpin kiusaamana lopulta lähti ei ollut epäilystäkään, etteikö kyseessä ollut metsopoikue!

Toinen koppelo jo samalle päivälle! Aamulla mökin pihalta nuotiopaikalta lähti metso ja koppelo jäi edemmäs saunalle puuhun potpottamaan. Koirat eivät nähneet metson lähtöä, mutta haistelivat kovasti nuotiopaikan tuntumassa. Kumpikaan ei kuitenkaan kiinnostunut koppelon ääntelystä. Potpottava koppelo näkyi saunan vieren koivussa sumuisessa aamussa selvästi. Ihailimme sitä hetken, mutta ennen kameran käsille saamista se lähti.

Kerrassaan hienoja luontokokemuksia heti metsästyskauden alkuun. Mitähän tämä kausi vielä tuokaan tullessaan? Ainakin odotamme kanalinnustuskauden alkua kuin kuuta nousevaa.

Aamuyöllä mökille ajellessa taivaalle nousi täysikuu. Ihan tavallinen sellainen, vaikka media touhottaa superkuusta. Jotain superia kuunvalossa kuitenkin näimme mökin lähettyvillä. Samassa hiekkatienmutkassa, johon hiljensimme komeaa sarvipääporoa ihailemaan pomppasi myös lehtokurppa siivilleen ja jolkotti kettu. Hetki oli sadunomainen.

Ai niin ja se kyyhkystysreissu Hildan kanssa jäi lyhyeksi kun ukkonen teki tuloaan päälle. Eikä me edes nähty yhden yhtä kyyhkyä, mutta pääsipähän Hilda juoksentelemaan, vaikka onkin turhan lämmin keli juoksennella (+ 20).

Hali tomerana.

Ukkonen tulla rytistelee.

Ukkosen jälkeen ilta oli kauniin tyven. Heitimme iltalenkin kiviniemeen. Samalla keräilimme aamupalamustikat. 
Molemmat koirat samoili vieressä pää puskassa mustikoita popsien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!