perjantai 22. elokuuta 2014

"Ilman jyskettä sorsia ei saa"


Olimme eilen illalla sorsastamassa samaisen lammen rannalla kuin edellispäivänä. Kyttäsimme nyt vain rannalta, vaikka lampi olisi ollut upean tyven meloa. Eilen melojan kiusana oli navakka tuuli, joka puski kanoottia sivuun. Nyt passimiestä, -naista ja jopa koiraakin kiusasivat hyttyset.

Passissa olisi ollut jännittävä istua, vaikkei mitään iltalentoa olisi ollutkaan. Hämärtyvän erämaalammen rannalla, kolmeenpekkaan kököttäen, tuli tunne, että vastarannalla voisi nalle tallustella tai susi jolkottaa. 

Suurpetoja emme kuitenkaan (onneksi!) havainneet, mutta metsähanhet laskeutuivat pariin otteeseen kaakkurien seuraksi lammelle. Hanhet kalkattivat ja töötöttivät ensin matalalla ylitsemme ja sitten laskeutuivat lammen päähän. Upea, ainutlaatuinen hetki!

Tavallisesti hanhenmetsästys on ollut sallittua 10.9. alkaen, mutta metsähanhihan on tänä vuonna rauhoitettu kokonaan. Tietenkin nyt, kun kerrankin meillä olisi hanhilampi tiedossa...


Itse sorsastuksesta voisin pilke silmäkulmassa veitikoille (tosikot älkööt hermostuko!) lainata Reino Helismaan Sorsanmetsästys-rallin yhtä säkeistöä:

"Jyski maa rantamaa,
jyski ranta ja maa,
ilman jyskettä koskaan ei sorsia saa,
eikä helpolla silloinkaan,
eikä helpolla silloinkaan,
sorsaa päin hikipäin,
sorsan hahmoja päin,
ihan vimmassa lyijyä kylvimme näin,
mutta saatu ei sattumaan,
mutta saatu ei sattumaan."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!