sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kaveripilkkikisat

Villen vonkale affena verrattuna päivän normikokoon...

Eilen kisasimme järjestyksessään viidennet kaveripilkkikisat. Oman jännityksensä kisaan loi aikainen kevät, ja pelko jään kestävyydestä. Melko pitkälle Pyhäjärvi oli jo jokien suistoista sulana, mutta kyllä se jää kantoi kuusi reipasta pilkkijää.

Parin tunnin kisan aikana koimme melkoisen monta sääilmiötä. Oli keväistä auringonpaistetta, synkkää pilveä, rakeita ja pientä vesisadettakin. Eritoten vaivasi kova tuuli. Päivän hauskuuttaja oli Anne-Marin pilkkijakkarareppu, joka kovan tuulen voimasta lähti viilettämään yksinään liukasta jäätä pitkin. Jakkarareppu kerkesi painella melkoisen matkan ennen kuin se saatiin kiinni!


Pilkkikisojen voittaja oli lähes heti selvillä, kun Ville tempaisi jäälle melkein 300 gramman ahvenen. "Punttiahvenen" seuraksi Ville narrasi vielä pari pienempää ahventa, joiden yhteispaino siivitti Villen selkeään voittoon. Toiseksi tuli Teemu kolmella ahvenella, joiden yhteispaino oli 130 g. Kolmanneksi selvisin minä, myöskin kolmella ahvenella, joiden yhteispaino oli 81 g. Neljänneksi tuli Sami niinikään kolmella ahvenella, joiden yhteispaino oli 79 g. Viidenneksi selvisi kisojen yllättäjä eli Anne-Mari kahdella ahvenella (n. 50 g). Ja viimeiseksi jäi hänen siippansa Jani kahdella ahvenella, joiden yhteispaino oli vain n. 30 g.

Kisojen jälkeen ilta jatkui meillä kasvaen vielä viidellä henkilöllä. Ohjelmassa oli palkintojen jako kera saunan ja raclette-illan. Raclette pannussa erilaisten juustojen ja kasvisten lisäksi sihisi hirven- ja lampaanulkofilettä ohuen ohuina siivuina.

Eilisestä juhlinnasta, reippaina selvittyämme kävimme mm. Hildan kanssa lenkkeilemässä Pyhäjärven tuntumassa. Tuli otettua muutama kuva joutsenista ja pullasorsista.


Sorsa ui melkein Hildan sieraimeen. ;)


"Villen eilinen ahven oli kuulemma näääin iso!"




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!