lauantai 26. syyskuuta 2015

Enkelimäinen pirulainen...

Kuluneella viikolla jäi erästelyt vähiin työ- ja raksakiireiden vuoksi. Illansuussa olemme tehneet koirien kanssa vain minkkiloukkulenkin rantaan. Ei yhtään minkkiä, mutta joutsenet on tarjoilleet meille komeaa katseltavaa. Yksi päivä sinne laskeutui kaksi vierasta joutsenta. Siitäkös riemu nousi ja hetken aikaa mentiin peräkanaa ja läiskyteltiin siipiä vastakkain.

Eilen aamulla ehdimme tekemään onnistuneen eräreissun Halin kanssa ennen mun työpäivää, mutta sen jälkeen oli taas melko ärsyttävää. Miten tuohon punaturkkiseen koeraan mahtuu sekä itse enkeli että pieni pirulainen?

Olimme erällä hippasen vaille klo 07. Ei mennyt kun noin puoli tuntin, niin Hali nosti maasta teeripoikueen siivilleen. Hali ajautui taas lentävän matkaan eikä huomannut, että lintuja nousi lähes suoraan puihinkin. Sai kyllä lentävän seuraamisesta hätäisen haukun, mutta kohta lintu jo kuului jatkavan matkaa.

Muutamien vedentäyteisten ojien yli hyppelyiden ja karhun repimien kantojen ohittelun jälkeen Ville huomaa Halin merkkauksen edessä olevaan näreeseen. Ennenkuin Hali ehtii edes ajatella haukahtavansa näreestä lähtee musta ukkoteeri. Tämän jälkeen Hali sai taas ihan eri vipinän kinttuihinsa ja innon hakuun, joka saisi ulottua vieläkin kauemmas. Hieno oli tilanne, ja hyvää oppia koiralle. Josko se pikkuhiljaa alkaisi yhdistelemään asioita ja huomaisi, että lintuja voi kököttää puussakin.

Aamun erälenkki oli siis mukavan opettavainen ja jopa aurinkoinen, mutta kun tulemme mökille niin Hali ottaa ritolat ja kelikin rupesi synkistelemään.

Hali vetäsi semmoisen tunnin omatoimilenkin parin tunnin erästelyn päälle ennenkuin suvaitsi tulla mökkiin. Mökissä Hali rupesi heti pahantekoon, kun silmä vältti. Hali repi kanoille varatut, pieniksi silputut munankuoret ympäri lattioita. Myöhemmin Hali teki vielä selvää meidän entisen parhaan termospullon korkista.

Miten tuo pystäri voi olla niin ihastuttavan vihastuttava? Vai onko meille sattunut vain jokin pirullinen yksilö? Ville suuntasi tänä aamuna hirvipassiin. Minä taidan suunnata isolle kylälle pitkäripaiseen, jotta voimme tilanteen rauhoittamiseksi tehdä taiat Tapiolle. Josko sitten alkaisi Halille löytyä se yhteistyökykyinen lintu, joka istua napottaisi kotkotellen haukussa matalalla avoimessa näreessä niin kauan, että isäntä saisi jurautettua linnun kenttään.

Hali ihmetteli ja haukkui omassa rannassa joutsenia.

Hali kikkailee.

Eilen aamulla keli suosi ulkoilijaa.

Karhun voimannäytös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!