maanantai 29. joulukuuta 2014

Marras - joulukuu lumikatsaus

21. marraskuuta meidän kotitalon takamettässä.


29. marraskuuta näytti jo hieman siltä, että talvi olisi tulossa, mutta lumet sulivat kutakuinkin päivässä. Taas oli märkää ja synkkää.


Itsenäisyyspäivä ja satanut lumi innoitti jouluvalojen asentamiseen. Kännykällä jouluvaloja kuvaillessa paikalle hyökkäsi pari petoa...


Ei mennyt taaskaan kun vain muutama päivä, niin jo maa vihersi. Metsästä löytyi vielä virkeitä suppilovahveroita ja orvokit kukkivat terhakkaasti perennapenkissä 9. joulukuuta.


Talvi yritti 13. joulukuuta oikein 10 cm lumikinoksella, mutta pari päivää, niin lumet olivat jälleen sulaneet. Vaan meitäpä viikon vaivannut loskap*skakeli ei haitannut, koska vietimme KESÄlomaa etelän auringon alla. Koirat jäivät kotiin mummun muuttaen meille hoitajaksi. Olin myös "palkannut" pari ystävää lenkittämään koiria. Suuret kiitokset vielä tätäkin kautta, että viitseitte liukkaista keleistä huolimatta narulenkkeillä!


Palasimme lumituiskuiseen Suomeen 22. joulukuuta. Ihanaa, että saimme valkoisen joulun! Ja jopa aurinko näyttäytyi joulunpyhien aikana. Pakkasta oli mukavat - 5. Koirien kanssa tuli lenkkeiltyä metsässä, jotta ne pääsivät päästelemään viikon narulenkkeilyn jälkeen kunnolla höyryjä! Ja voi, kyllä ne painoivat menemäänkin!


Joulupäivän metsälenkki koirien kanssa.

Hali Tapaninpäivän metsälenkillä.

Tapaninpäivänä pakkanen alkoi kiristyä kymmenen asteen korville. Tänään aamulla pakkasta oli -19!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!