torstai 18. huhtikuuta 2013

Kohtaus ja sen merkit

Kalle aamu-unilla

Kalle sai tänään yöllä n. 01.20 kohtauksen. Olimme vielä Villen iltavuoron päälle hereillä tv:tä katselemassa. Ihmettelimme Kallea, kun se meni hirmuisella touhulla haistelemaan tv:tä, siitä ilmaa nuuhkutellen kiersi pöydän ympäri Villen luo. Kallen häntä rupesi innokkaasti vihmomaan ja sillä oli ikäänkuin hirmuisen hauskaa ykskaks ihan ilman syytä. Molemmat tuumaattiin tietysti, kuten varmasti kaikesta oudosta mitä Kalle tekee, että kohtaus! Yritimme puhua kohtausta pois, mutta olisi pitänyt paneutua asiaan ihan tosissaan. Annoimme Kallen laskeutua maate, jossa se piti sellaista örinää, jota siltä nykyään on totuttu kuulemaan. Silloinkin mielessä oli, että kohtausta tuo örinäkin varmaan enteilee, että kaikki ei koiralla ole ok.

Kovin kauaa Kalle ei sohvan vieressä ehtinyt maata, kun se nousi ylös ja siitä huomasi, että nyt ei todellakaan ole asiat enää kohdallaan. Yritimme vielä hädissämme kutsua Kallea, mutta Kallen poissaolevasta katseesta näki, että kohtaus oli jo käynnissä. Kalle vajosikin takaisin lattialle kyljelleen.

Kouristelut olivat miedot, mutta pissat tuli taas alle. Ville laittoi Kallelle kesken kohtauksen Stesolid-puikon. Suurimman osan kohtauksesta Kalle makasi paikallaan, raajat jäykistyneenä, pää hieman ylös kohotettuna katsoen lasittunein katsein tyhjyyteen. Rupesin kutsumaan Kallea nimeltä, ja kohta koira havahtuikin takaisin tähän maailmaan.

Kohtauksen jälkeen Kalle halusi taas tuttuun tapaan hoippuvin askelin ulos, jonka jälkeen se pääsi suihkuun. Annettiin Kallelle kohtauksen jälkeen ylimääräinen Barbivet-tabletti, kun se tuntui poissaolevalta edelleen.

Olen miettinyt, kun koirat haistavat ihmisissä kaikenlaisia sairauksia tai esim. jos diabeetikolla on sokerit laskussa, että voisiko Hildan merkeistä jotenkin aavistaa Kallen kohtauksen tulon. Hilda, kuten kaikki muukin talon väki Onnia myöden, on aika sätkynä Kallen rapisteluihin. Aina kun kuuluu jokin epätavallisempi rasaus tulee ensimmäisenä mieleen, että nyt Kalle sai kohtauksen. Eilen päivällä kiinnitin huomiota, että Hilda oli jotenkin tavallisuudesta poikkeavamman hermostunut Kallen toiminnasta. Hilda tarkisti kaikki Kallen vähäisimmätkin liikkeet ja oli niistä ikäänkuin huolestunut ja hakeutui minun luo. Minulla kävi tätä asiaa pohtineena mielessä, että näinköhän Kallelle on kohtaus tulossa. Tosin edellisestä kohtauksesta on "jo" 4 viikkoa ja 2 päivää, joten johan tässä on reilu viikon verran odoteltu kohtauksen tuloa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!