maanantai 17. marraskuuta 2014

Koululainen Hali

Hetki sitten kotiuduin Halin kanssa Hildan kummikasvattajan toko-treeneistä Lohjalta. Ajattelin, että herätämme kuuliaisten noutajien keskuudessa pahennusta, emmekä saa enää ensi kerralla tulla treenaamaan... Aluksi Halilla olikin melkoisesti asiaa muille koululaisille eli kolmelle flatille ja yhdelle lapukalle. Sari kehoitti minua menemään aina Halin eteen näköesteeksi, kun se haukkuu. Katsekontaktista palkka. Tämä kikka toimi! Ainoa vaan, että Halille varaamani palkka oli Halin mielestä niin herkullista, että se rupesi komentamaan haukkumalla minulta palkkaa, kun seisoin näköesteenä.

Teimme ohituksia, pujotteluita, luoksetuloa yms. Jostain syystä Hali ei malttanut oikein istua eikä jäädä paikalleen. Oli aika vääntämistä ajoittain. Luoksetulossa en tietenkään päästänyt Halia irti, vaan tein narun mitalla. Oli vähän turhan lyhyt naru, jotta luoksetulo olisi mitenkään päässyt loistamaan.

Minun pitää taas muistaa selkeääkin selkeämpi asia, joka jostain syystä "vauhdin tiimellyksessä" tuppaa unohtumaan eli vain yksi käsky. Mikäli koira ei tottele käskyä, niin pakotus ja tämän jälkeen iloinen kehu. Halin istumiset olivat niin työn takana, että sorruin multikäskyihin tyyliin istu-istu-istu-istu ja etusormi vielä varmuudeksi pystyssä kuin soo-soo-merkiksi, vaikka yritin sillä vielä tehostaa istu-käskysarjaani...

Jossain vaiheessa rinkiä kiertäessämme tunsin jopa ylpeyttä Halista. Se ei hämääntynyt edessä eikä perässätulijoista, vaan meni muiden mukana niin sievästi katsekontaktia tarjoten! Ehkä me kehtaamme mennä ensi kerrallakin mukaan.

Hilda ei päässyt nyt ollenkaan treenaamaan. Yritin houkutella Villeä pentujen tokoryhmään Hildan kanssa, mutta flunssainen ja työpäivän tehnyt Ville ei innostunut ajatuksesta. En itsekään viitsinyt jäädä Hildan kanssa isojen nome-treeneihin pentujen tokon jälkeen, koska minulla on huomenna aamulla töihin herätys klo 04. Itse asiassa minun pitäisi jo olla nukkumassa eikä naputtelemassa näppäimistöä. Joten se on God natt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!