tiistai 26. helmikuuta 2013

Kaiken kalan pilkkikisat

Koko viime viikon oli niin upeat aurinkoiset ulkoilukelit, paitsi perjantaina ja lauantaina. Meillä oli lauantaina "perinteiset" pilkkikilpailut jo neljännen kerran. Sumppuisessa kelissä pilkimme pari tuntia. Minä onnistuin nappaamaan päivän ensimmäisen kalan lähes heti, vaan sen jälkeen kala ei sitten mulla enää syönytkään. 

Kalat tuotiin meille puntariin, mutta yksi innokas apulainen meinasi narskuttaa kalat parempiin suihin ennen kuin ne oli ehditty kunnolla punnita. Onni meinaan kävi hieman kuumana pilkkiahvenien perään hypellen tiskipöydälle, kun ei olisi millään malttanut odottaa punnittavia kaloja enää sekuntiakaan!

Onnin kalanvarasteluyrityksistä huolimatta kalat saatiin punnittua. Kisojen voittajaksi selvisi jo kolmannen kerran Ville "huikealla" hippasen päälle 100 g tuloksellaan (kaksi ahventa ja yksi mahdottoman pieni kiiski). Kolmen kärki oli miesten välillä erittäin tiukka, sillä toiseksi tulleella oli kaksi ahventa, joiden paino oli 99 g! Mahtaa harmittaa, sillä hänelläkin oli kuulemma ollut pikkuruinen kiiski, jonka oli, hetkellisessä mielenhäiriössä, jättänyt jäälle! Kolmannellakin oli kaksi ahventa yhteispainolla 96 g. Minä olin yhdellä 70 g ahvenella neljäs (naisista ensimmäinen, kröhöm). Viidenneksi tuli niin ikään nainen yhdellä 15 g ahvenella. Kuudenneksi jäi minun sisko, jolla ei ollut yhtään kalaa, mutta pilkin päästä hävisi toukat! Kolmella seuraavalla ei ollut yhtään kalaa eikä yhtään nykiä, joten palkintojärjestyksen määräsi pitkä tikku.

Loppuilta kului saunoen ja iltapalaa nauttien. Illallispöydän päätähtenä komeili metso- ja fasaanipata kahdella tapaa. Vaikka nyt itte taas kehun niin oli kyllä aivan älyttömän maukasta, varsinkin jalkalihoista haudutettu valkosipulinen versio! 




2 kommenttia:

  1. Onko reseptit salaisia, vai voisiko blogissa olla riistareseptienkin jakoa? :) Hyvältä kuulosti nuo padat :)

    VastaaPoista
  2. Heh, no joo, periaatteessa voisi olla, mutta yleensä sävelletään pataan mitä mieleen tulee eli valmista reseptiikkaa ei ole. Nyt tosiaan tuohon toiseen pataan haudutettiin pitkään miedolla lämmöllä kokonaisina metsonjalat ja fasaanien jalkoja. Lisäksi padassa oli mausteita, lähinnä suolaa ja pippuria yms. perusmausteita, sipulia, porkkanaa sekä lisäksi paljon valkosipulin kokonaisia kynsiä. Kun lihat irtosi hyvin luista, perkasimme ne suupalan kokoisiksi pataan. Täytyy sanoa, että "jalkapata" kaikeksi yllätykseksi maukkaudellaan ja mehuisuudellaan peittosi kermaisen lintujen rintafilepadan!

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!