perjantai 12. lokakuuta 2012

Metson mehtuuta

Soma ja Hilda pitävät vahtia pienellä istahdustauolla,
ettei kummastakaan suunnasta jää linnut havainnoimatta. ;)

Kallen kasvattajapariskunta oli kuun alussa täällä erästelemässä pari päivää. Etumaastossa oli vipinää, kun neljä noutajaa touhusivat sulassa sovussa menemään.

Reissun kruunasi Jyrkin komeasti yhdellä haulikonpamauksella tiputtama lentävä ukkometso, jonka Hilda ja Jatta yhteistuumin pöllyttivät rinnettä ylös! Illalla metso sai arvoisensa peijaiset! Kiitos vierailusta, mukavaa oli ja tervetuloa uudestaan! ;)

Kalle, Jatta ja Soma. Miten niin meidän tekee mieli noita piirakoita?

Meillä on ollut nyt hieman huonompi tuuri saaliin saamisen kanssa. Kovasti meille metsänantimia vilautellaan erittäin hyviltäkin holleilta, mutta ei sitten kuitenkaan tarpeeksi hyviltä. Tänään Ville suomi itseään, koska mokasi kuulemma "elämänsä metsopaikan".

Ville lähti aamusella käymään omassa metsässä koirien kanssa. Koirat olivat pöllyttäneet pyitä ylös ja Ville oli niitä rennon letkeästi katsellut, kun yhtäkkiä pään yli oli pyyhältänyt valtava ukkometso! Villellä oli ollut haulikko kainalossa ja sitä oikeaan asentoon räpeltäessä vetänyt täysin varmasta hollista ohi! Tuon parempaa metsopaikkaa ei kuulemma eläessään tule!

Vaikka itse ei olla lintuja alas saatu, niin Hilda ja Kalle pääsi kuitenkin tositoimiin eräs aamu. Naapuri oli ampunut kiväärillä metson, joka oli tullut "kuin kuikka alas puusta". Hämmästys oli puunjuurella kuitenkin ollut suuri, kun metso ei ollutkaan siellä. Naapuri soitti sitten "meidän etsintäpartion" hätiin.

Kalle ei tajunnut oikein laajentaa hakuaan eikä irtaantua meistä, joten päästettiin Hildakin hakuun. Hilda osasi hienosti laajentaa hakua taimikosta metsän reunan suuntaan. Ei mennyt aikaakaan, kun huomattiin Hildan vaakatasossa vihmovasta hännästä, että nyt on tuoreet hajut. Kohta Hilda toppasi kuusen juureen ja jäi nuuhkimaan innokkaana häntä heiluen.

Sieltä kuusen juuresta löytyi komea ukkometso! Myöhemmin kuulimme, että metso oli painanut suolineen 3,8 kg.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!