sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Halin ensimmäinen näyttely

Ohessa video Halin ja Villen ensimmäisestä näyttelystä.





Halilla on ollut jo kuukauden päivät aivan karsea karvanlähtö. Alusvilla irtoaa tuppoina ja irtoavat alusvillat pököttävät päälikarvan alta ikävästi. Vähän tuntui kurjalta tällaisella turkilla lähteä näyttelyyn, mutta kun se kerran oli maksettu, niin mentävähän se on. Mennään harjoittelemaan, totesi Ville, joka ei ole koskaan koiran kanssa kehässä ollut.

Halilla oli taas tapansa mukaan lähes koko ajan painavaa asiaa sanottavanaan. Niin myös kehässä. Tuomari oli sanonut, että ei uskoisi, että näin pikkuisesta lähtee näin komea ääni!

Hali antoi tuomarin mitata säkänsä ilman venkoilua. Säkä oli 39,5 eli ihannemittojen alarajalla mennään, mutta kuitenkin rajojen sisäpuolella. Hampaat näytettiin myös ilman painimaaotteluita. Arvosteluun tulikin merkintä, että Hali on käsiteltävissä (muut vaihtoehdot olisivat olleet väistää tai vihainen).

Tuomari oli sanonut Halille ja Villelle sekä toiselle koirakolle, että te molemmat olette omaa luokkaanne, mutta te olette ehdottomasti ykkösiä tarkoittaen Halia ja Villeä. Halin tulos siis JUN-ERI, JUK1!

Tämän päälle piti ostaa grillimakkarat ja koiralle kanssa! Tosin rupesin jo hienosta menestyksestä huumaantuneena perumaan Halin makkaraa, kun ei tullut sertiä! Näin se ahneus kasvaa, kun hieman menestyy. Ai, että, jos vielä hieman enemmän olisi tsempannut ja saanut Halin liikkumaan ja seisomaan edustavasti niin meillä voisi olla ensimmäinen serti ikinä plakkarissa... No, mutta sisko-rakas jo muistutteli, että meidänhän piti olla tyytyväisiä Hyvään (H) ja Erittäin hyvä (EH) olisi jo plussaa. Erinomaista (ERI) ei edes käymässämme keskustelussa mainittu ja nyt haikaillaan jo sertejä...

Kirjallisessa arvostelussa kehuttiin erinomaisiksi Halin mittasuhteita, ryhtiä ja hännän asentoa. Halilla oli myös hyvä purenta, kehityskelpoinen pää, kokoon sopiva muoto, hyvät takaraajat, rodunomaiset liikkeet ja hyvä luonne. Hali mainittiin myös melko pieneksi, jänteväksi ja lupaavaksi. Tuosta Halin luonteesta ja käyttäytymisestä tuomari oli vielä erikseen sanonut Villelle, että tämä koira sopisi erittäin hyvin juniorhandleriin.

ERInomainen Hali.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!