keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Yövahti

Meillä on yövahti. Yövahti, joka on itse itsensä asemaan korottanut. Valitettavasti Hali vahtii ilmeisesti Villeä ja minua öisin. 

Halihan on saanut nukkua meidän sängyssä (!!!), mistä käsin vahtiminen on nyt lähiaikoina alkanut ilmetä. Ensin rähjättiin Onni-kissapoloiselle, joka olisi ollut tulossa jalkopäähän nukkumaan. Tähän on puututtu, mutta yövahti vain jatkaa pestissään. Yövahti on oma-aloitteisesti laajentanut toimivaltaansa, mikä ulottuu tätä nykyä myös Hildaan, joka silloin tällöin rohkenee aamuyöstä pompata ilman pyyntöä sänkyyn.

Nyt rähjäävä yövahti on saanut arvonalennuksen. Se ei enää tiistain vastaisen yön jälkeen ole saanut tulla sänkyyn. Yllättävän nopeasti Hali hiffasi, että sänky onkin tätä nykyä kielletty. Välillä se kuitenkin vielä yrittää hypätä sänkyyn ja varsinkin, kun olemme sikeässä unessa, on pieni pikinokka ilmestynyt jalkopäähän... Meillä oli jo muutenkin mielessä, että Halin sängyssä nukkumisesta pitäisi tehdä loppu. Ei se nyt ehkä mitään, jos se nukkuisi sievästi jalkopäässä, mutta Hali kulkee sängyssä miten sattuu. Kävelee meidän päällä, änkeää kaulakuoppaan nukkumaan tai karvahatuksi pään päälle! Kyllähän se näin kuivan kelin aikaan on hirvittävän suloista, mutta kauhistuttaa ajatus rapatassuisesta koirasta sipsuttelemassa ristiin rastiin entisillä puhtailla lakanoilla... Myöskään alkava punkkikausi ei suosi ajatusta kylkimyyryssä tuhisevasta karvapallerosta, vaikka punkkeja löytyykin eläimistä onneksi vain muutama, jos sitäkään, koko kesänä (ilman myrkkyjä!).

Sänkykielto ei kuitenkaan rajoittanut yövahdin toimivaltaa, ainakaan kissaan kohdistuvaa. Kissa kömpi keskiviikkoaamuyöstä makuuhuoneeseen, niin jo vahti rähjää lattialta kimppuun... 

Tällaista vahtimista ilmenee ainakin vielä vain öisin. Päivisin vaikka syödään samoista kipoista ja sängyllä löllötellään sulassa sovussa, mutta jotenkin yöaika on Halin mielestä vain meidän kolmen laatuaikaa... Yövahti saa osakseen nyt meidän jakamattoman huomion hieman negatiivisella tavalla. Yövahti on tähänkin mennessä saanut ruokansa viimeisenä, mutta nyt se joutuu kulkemaan myös ovista viimeisenä, huomioidaan viimeisenä kotiin tullessa yms. yms. Josko se mitään yövahtimiseen sitten vaikuttaa...

Hali luulee, et se voi heitel kaikkee, kun se on vähä tällanen, sulonen... Sillai kai...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!