tiistai 3. kesäkuuta 2014

Karhunkakkoi ja treenii

Tänään oli hieman erilainen metsälenkki. Törmäsimme karhun kauraisiin ja karpaloisiin tuotoksiin.

Neiti Sääri, 3 kk ja huimat 5 kg, karhun jäljillä. Ovat muuten Onnin kanssa jo saman painoisia. Kissan kokoinen koira siis. 

Ihan ehtaa karhun kakkaa noin naisten kolmeysikoon kumisaappaallinen. En ole aikaisemmin täällä eteläisessä Suomessa karhun jälkiin törmännytkään. Meidän kotipihalta lenkkeilypaikkaamme on linnuntietä n. 10 km.

Hilda sai tehdä vesimarkkeerauksia. Ei muuta moitteen sanaa, kun että pari palautusta uitiin jonkin verran sivuun eikä suoraan meille. Sivuun uituna oli lyhin matka rannalle, mutta sitten joutui dami suussa juoksemaan pitkin rantapenkkaa meidän luo.

Enemmän sanomista onkin sitten illan NOME-treeneistä. Alku lähti heti aivan pieleen. No, ensinnäkin olin unohtanut pillin kotiin, mutta Hildalla ei ollut mitään motivaatiota tai intoa hakuruudussa. Lähinnä näytteli mulle keskaria, että hae kuule itte p*skavarikses... Käväsin tekemässä dameilla Hildalle hieman sulkeisia. Jämptiä linjaa eikä mitään kikkailua sallittu.

Tämän jälkeen Hilda uudestaan hakuruutuun, ja johan rupesi varista tulemaan perille asti. Meno vain parani, kun Sarin kehoituksesta rupesin kehumaan koiraa hieman eri äänensävyllä kuin jämptit käskyt. Yritin ilmeisesti liikaa unohtaa kaiken "hiluhiluhulihuli-homman", josta viimeksi sain palautetta. 

Seuraavaksi tein Hildalle kanilla linjan. Jonkin verran joutui karjumaan, jotta kani tuli talteen. Tämän jälkeen tein Hildalle vielä kaksi pienempää linjaa kanilla. Viimeisessä päätin olla huutamatta "hyvä" Hildalle, kun se ottaa kanin maasta ja katsoa mitä tapahtuu. Varauduin kuitenkin ärjymään, jos näyttäisi siltä, että kani pudotetaan tms. Hilda lähti kuitenkin kuuliaisesti kani suussa minua kohti, ja kani tuli perille asti!

Hali oli treenien ajan yksin kotona vapaasti koko asunnossa... Sitä kun ei hirveästi ole tuo "Halin huoneen" eteen asennettu portti pidätellyt. Jostain se useimmiten pääsee pujahtamaan läpi... Ajattelin, että melko varmasti se on kolmessa tunnissa ehtinyt touhuta kämpän mullin mallin. Ehkäpä savuluu oli pitänyt Halin kiireisenä, sillä kämpästä ei löytynyt muuta epätoivottua, kun yhdet pissat lattialta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!