lauantai 10. toukokuuta 2014

"Käki kukkuu siellä ja kevät on"

Jos maaliskuun puolessa välissä aurinko lämmitti ja tuntui mielestäni "aivan vapulta", niin kyllä varsinainen vappu näytti taas, että millaiset ne vappukelit oikeasti meillä on. Kylmää, ja vapun jälkeen jopa räntää, lunta ja pikkupakkasia.

Kevät otti kylmyydellään pienoista takapakkia. Päivälämpötilat on olleet sellaista plus seitsemää. Nyt on muutaman päivän satanut vettä oikein huolella. Vettä tosin tarvitaan, sillä nurmikko on kuiva kuin beduiinin sandaali. Maaliskuu oli poikkeuksellisen lauha ja huhtikuu kuiva. Toukokuu on todennäköisesti sitten poikkeuksellisen viileä ja epävakainen. Nykyään sää tuntuu olevan aina niin poikkeuksellisen jotakin, että poikkeuksellisesta on tullut lähes normaalia.

Kirjosieppo on yleensä tullut samaan pihapönttöön vapun huitteilla, mutta tänä vuonna sieppo tarkeni ilmestyä pihaan vasta muutama päivä sitten (7.5.). Västäräkit tuli bongattua Lohjalla vasta 6.5. Tosin västäräkkejä oli ilmestynyt sinne jo kuulemma kolmisen viikkoa sitten, mutta täällä niitä ei ole näkynyt. Talon eteläpäädyssä kukkii jo voikukat. Eilen aamulla takapihalle kuului myös kevään ensimmäisen käen kukunta!

Kirjosieppouros pesintäpuuhissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!