tiistai 6. toukokuuta 2014

Hiltu treenaa

Ensimmäistä kertaa sitten Halin tulon meillä osui työvuorot niin pahasti, että olimme molemmat aamutuurissa. Minä menin töihin klo 4.45 ja Ville kuuteen. Onneksi on mummu, johon voi luottaa. Hyvin oli mummu luotsannut molemmat koirat kunnialla päivän läpi. Kiitos vielä tätäkin kautta!

Mutta voi jösses, mikä keli oli ajella töihin! Taivaalta tuiskutti tuulilasin täydeltä muhkeita karvahattuja ja maantiellä oli valehtelematta kymmenen senttiä lunta! Siinä sitten kieli keskellä suuta köröttelin töihin tietysti kesärenkailla. Ja Villellä oli hyvä aamu aloittaa polkupyöräilykausi.

Eilen Hildan kummikasvattajapariskunta käväisi Halia katsomassa kera maistuvien tuliaisten. Tänään treffattiin taas, kun vihdoin ja viimein aamuvuoroni johdosta pääsin illalla Hildan kanssa Sarin NOME-treeneihin. Ensin vedimme Jyrkin kanssa Hildalle ja heidän käyttiskultsupennulle, Sirulle, kanijälkeä. Jälki oli lyhyt, mutta Hilda toi jäljen päästä kanin minulle. Jospa sillä nyt viimeinkin loksahtaisi palaset kohdilleen, että jäljen päässä nököttävä otus kuuluu ottaa mukaan eikä jättää sinne rötköttämään.

Hilda joutui pääsi noutamaan myös variksia. Ensimmäinen varis heitettiin hakuruutuun. Hilda meinasi heti tapansa mukaan kikkailla palautuksessa. Yritin iloisesti innostamalla saada Hildaa tuomaan variksen perille asti, mutta sain toiminnastani kylmää kyytiä Sarilta. Minun pitää lopettaa kaikenmailman hilu-hilu-huli-huli-hali-hali -hihkunnat ja olla jämäkkä. Jämäkkä ja rauhallinen. 

Totta, kun lopetin ylimääräisen hihkunnan ja elehtimisen, niin putsattiin suht tyylikkäästi koko hakuruutu (5 varista). Jos olisimme olleet taippareissa, olisimme päässeet jäljelle. Vihdoinkin. Vaan tämä on kyllä tätä "kyllä se kotona toimii" -osastoa, sillä kotona hakuruudusta tulee kuusikin vaakkua talteen, mutta taippareissa neljä...

Nyt siis itselle muistiin, että älä innosta ja hihku, vaan toru väärästä toiminnasta ja kutsu koiraa jämäkästi luokse, jos näyttää siltä, että koira meinaa ruveta varis suussa kikkailemaan.

Ville oli käynyt sillä välin Halin kanssa metsässä. Hali oli taas haukkunut. Myyrää.


Kännykkäkuvat ©Akane Miura.
(kuvat saa suuremmiksi klikkaamalla kuvaa)

Hieno luovutus käteen kera ihan hitusen kreisin ilmeen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!