maanantai 26. marraskuuta 2012

Lääkeannostuksen nosto

Kalle on hengissä. Kalle itseasiassa aamuisen kohtauksen jälkeen palautui läsnäolevaksi omaksi itsekseen, mitä se ei selkeästi ollenkaan ollut iltamyöhän rajun kohtauksen jälkeen.

Olin kuvitellut, että Kalle tyyliin "kiidätettäisiin koira-ambumalanssilla" eläinlääkärille, mutta juteltuani puhelimessa eläinlääkärin kanssa Kallelle annettiin aika viikon päähän maanantaille. No tosiaan, eipä Kallelle varmasti mitään lääkärissä enää olisi voinut tehdäkään, koska kohtaukset tuli ja meni jo.

Ensi maanantaina siis tutkitaan rinnakkaislääkkeen aloittamisen mahdollisuus sekä nykyisen lääkkeen annostus. Sillä välin Kallen lääkkeen (Barbivet 60 mg) annostusta nostettiin yhdestä puoleentoista tablettiin kaksi kertaa päivässä eli käsittääkseni suurin mahdollinen annostus 30 kiloiselle koiralle.

Me omatoimisesti sunnuntaina iltamyöhällä annoimmekin Kallelle kohtauksen jälkeen ylimääräisen puolikkaan tabletin, kun näimme ettei Kalle palautunut isosta kohtauksesta normaaliksi vaan jäi "jumittamaan".

Nyt Kalle on ollut muuten kunnossa, mutta kovin väsynyt se on. Varmaankin kohtaukset ja lisälääkitys rasittavat. Saa nähdä miten tokkuraan Kalle menee tuosta annostuksen nostamisesta.

Kysyin eläinlääkäriltä jotakin nopeavaikutteista suppoa tms. peräruisketta uuden pitkäkestoisen kohtauksen varalta. Olen kohtauksen laukaisevasta ruiskeesta joistakin blogeista lukenut, mutta sellaista en Kallelle saanut. Eläinlääkärin mukaan on erittäin epätodennäköistä, että Kalle saisi ennen maanantaina uuden pitkäkestoisen kohtauksen, mutta jos sellainen tulee niin pitää ottaa heti yhteyttä eläinlääkäriin. Ja kohtaus menee joka tapauksessa jossakin ajassa itsekseen ohi ilman ruiskeita. Jaha.

Uni maittaa rajun yön jälkeen.

3 kommenttia:

  1. Erikoista ettei Stesolid peräpuikkoa suositellut. Tietääkseni se on annettu varuiksi epilepsia lääkkeiden yhteydessä.

    Hyviä vointeja potilaalle & omistajille! Toivottavasti nyt menee paremmin.

    t. Sari & flatit

    VastaaPoista
  2. Voi hurja ja kurjuus! Mulla on tälläkin hetkellä kaapissa Stesolidia ja kuljetan sitä aina pitkillä automatkoilla mukana(mökkireissuilla, kun ajetaan yli 20 km) Aamun edellisestä kohtauksesta on kulunut nyt aikaa 1 v 7 kk ja toivon sydämmestäni, ettei kohtauksia tule lisää. Voisitko kysyä toisen eläinlääkärin mielipidettä tuosta Stesolidista?

    VastaaPoista
  3. Tuota Stesolidia juuri tarkoitin. Sun blogista Tiina muiden muassa tuon muistin. Ja Aamua ajatellen mietin, että jos Kalle saa kohtauksia n. 1 - 3 kk välein ja Aamu todella harvoin (tosin toivottavasti ei enää koskaan!) ja Aamu on sellaisen jo saanut ja Kalle ei... No, ajattelin keskustella asiasta vielä naamakkain eläinlääkärin kanssa huomenna.

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!