tiistai 17. helmikuuta 2015

Koululaiset

Eilen olin taas koirien kanssa maanantaitreeneissä. Tuttuun tapaan ensin Halin kanssa tokoa n. 45 minuuttia. Olimme myöhässä... Olen yrittänyt mennä paikalle hieman etukäteen, että Hali saa rauhoittua ensin paikaan, mutta nyt pyyhkäsimme hirmu kiirellä suht suoraan treenien tiimellykseen. Halilla oli virtaa! Varsinkin, kun se oli sunnuntain ja maanantain joutunut olemaan noin seitsemän tuntia yksin ja tyytyä pelkkään narulenkkeilyyn. Virtaa ja ääntä siis riitti!

Onneksi Hali malttoi mennä välillä ihan sievästikin eli remmi löysällä ja katsekontaktissa. Teimme myös melko pitkän luoksetulon toisten koirien läpi. Reippaasti Hali tuli minun luo!

Halin treeneissä oli viisi ihanaa flatin & kultsun noin neljän kuukauden ikäistä pentua. Voiiii, kun ne olivat söpöisiä! Sen lisäksi oli kolme mustaa isoa flattia. Että ihan mukavan kokoinen porukka oli jälleen kerran reenailemassa.

Halin jälkeen oli Hildan vuoro treenata nomea noin tunnin verran. Teimme ensin motivoitua linjaa. Hilda meni motivoituna hienosti, ei mitään moitteen sijaa. Palautuksetkin sujuivat ilolla ja mukavalla vauhdilla!

Tässä motivoitu linja piirtää räpellettynä. Koiran kanssa vietiin damit ja koira lähetettiin kolmesta eri leveästä "rännistä" hakuun. Linjan pituus ehkäpä n. 90 m.


Sitten sama, mutta toisin päin ja sokkona. Koirat eivät siis enää tienneet, että lumirännin päässä on dameja. Menin Hildan kanssa ensin tuon ylhäällä olevan piirroksen keskimmäisen rännin, joka meni hyvin. Seuraavana teimme kuvan oikeanpuoleisen rännin, jossa Hilda kaarsi kauas oikealle sekoilemaan. Sekoilu johtui siitä, että motivoidun ja sokon linjan välissä osa koirista teki ohjauksia juurikin tuonne minne Hilda kaarsi. Sinne oli vielä jäänytkin dameja, mutta onneksi Hilda ei ihan niin kauas juossut, eikä siis löytänyt palkkiota eli damia harhareissulleen. Uudestaanlähetys hieman lähempää ja Hilda meni kuuliaisesti linjan eteen-käskyllä dameille asti ja takaisin.
Kolmanneksi menin piirroksen vasemman puoleisen linjan. Hilda ajautui ensin ehkä hieman sivuun dameista ja vaikka pillitin "siinä" -käskyä, niin Hilda kääntyi ja tuli tyhjänä eli ilman damia takaisin. Lähetin Hildan uudestaan ja kannustin sitä menemään suoraan eteen hihkumalla välillä eteen -komentoa. "Siinä" -pillitys ja pillitys tulla takaisin. Näin saimme damin talteen. 

Eikä Hilda vaihtanut damia taaskaan kertaakaan treenien tuoksinnassa.

Lopuksi vielä parit muistidamit, jotka meni mukisematta. Sitten huristin varpaat kohmeisina koirien kanssa kotiin! Pakkasta oli -7. Ei sentään -13 kuten parina päivänä on ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!