perjantai 23. elokuuta 2013

Iltasorsalla


Yksi ilta olimme naapurin kanssa puoli vakavalla sorsalla meidän Kiviniemessä. Raahasimme rantaan sorsankuvat, kopallisen puita nuotiolle sekä makkaraa ja juomaa. Kaiken tämän kruunasi vielä onkivapa.
Rantaa lähestyessä olisi pitänyt älytä ottaa homma tosissaan jo kuten Hilda teki. Se nosti kaksi tavia rantavedestä lentoon, mutta eihän niitä kukaan kantamuksiltaan ehtinyt edes ajatella ampuvansa.

Ongimme, paistimme makkaraa ja istuimme tulilla kiikaroimassa lammen tapahtumia. Muutamia sorsia lensi lammen toisella syrjällä, jostain kantautui myös vieno kaakatus. Illan hämärtyessä annoimme hiilloksen hiipua odotellen iltalentoa. Hilda osasi olla hienosti passissa. Se napotti hiljaa ja tarkkaavaisena Villen jaloissa.Jossakin tunnusti olevan sorsia, mutta yksikään ei ilmaantunut lähimaillekaan meikäläisiä. Tummeneva taivaanranta tarjosi komeaa katseltavaa, sillä taivaanrannassa välähteli kalevantulet!

Hilda on ollut Kallen poismenon jälkeen hieman möksö. Liekö väsynyt tästä kaikesta sorsastustohinasta vai ikävöikö se Kallea vai kenties molempia? Hilda onkin nyt kovin yksin, sillä Onnikin on kadonnut. Maanantai-iltana kaikki kolme nukkuivat vielä vierekkäin, mutta nyt pedit täyttää vain Hilda.

Kallen eutanasia on pyörinyt mielessä jo tovin, kun kävi selväksi, että lääkkeet eivät sairauteen tepsi ainakaan siinä vahvuudessa, että koira pystyisi elämään jotakuinkin virkeää eikä lääketokkuraista elämää. Ville olisi kovasti toivonut vielä yhteisiä kanalinnustushetkiä Kallen kanssa, mutta viimeistään elokuisilla kyyhkystyskeikoilla kävi selväksi, että Kallesta ei ollut enää eränkävijäksi. Lopullinen päätös syntyi keskiviikkoaamuna, kun Kalle sai jälleen kohtauksen klo 04. Kohtaustila jäi selkeästi ns. päälle, ja oli selvää, että kohtauksia tulisi lähiaikoina lisää. Mietimme, että mitä ihmettä oikein odotamme Kallen kohtausten kanssa. Elämä on ollut jo jonkun aikaa pelkkää kohtauksesta toiseen selviämistä, joten teimme raskaan päätöksen olla enää odottamatta ihmeparantumista ja päästää Kalle autuaimmille metsästysmaille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!