sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

"Kevätbongauskilipailu"

Eilen oli aivan ihastuttavan lämmin kevätpäivä. Metsälenkin alussa bongasin nokkosperhosen ja siitäkös se perhosbongauskisa repesi. Ville näki haukankatseellaan sitruunaperhosen 100 metrin päästä! Perisuomalaisena en uskonut moista ennenkuin itse näin. Väitin, että se oli tuulessa pöllynnyt syksyn kellastama lehti... Sitruunaperhonen se oli. Ensi keväänä bongatuiksi lasketaan vain lähietäisyydellä olevat yksilöt. Ai miten niin kilpailuviettinen?

Lenkillä tuli bongattua myös suruvaippa ja leppäkerttu. Västäräkkikin on bongattu! Samaan aikaan Suomussalmelta mökkinaapurilta tuli viesti komeasta pilkkisaaliista.

Piti eilen ottaa Halista suloinen kevätkuva, mutta se ei jostain syystä suostu nykyään katsomaan kameraan. Ja pylly ei meinannut pysyä millään maassa, jotta olisi h i t a a l l a kännykällä ehtinyt räpsäistä kuvaa kameraan vilkaisusta. Ympärillä lenteli kaikenlaista öttiäistä mitä piti yrittää napata.

Tänään aamupäivän oli hieno ilma, mutta iltapäivästä alkaen on sataa tihutellut. Kävimme metsälenkillä sadesuhrusäässä ja yritin ottaa hienon potrettikuvan koirista, mutta Hali... Ei sitä saanut edes vilkaisemaan kameraan. Ja sitten se lähti! Karkasi paikka-komennosta ja nelisti näkymättömiin! Parin vislauksen jälkeen se tuli omatoimilenkiltä takaisin. Onneksi ei saanut karkureissulleen palkkaa eli löytänyt haukuttavaa! Karkureissun jälkeen sain napattua tämän epätarkan kuvan...

Hali on ollut nyt täällä kotopuolessa lenkkeillessä kiinni. Hilda sai juosta tänään vapaana, koska se pysyy lähellä ja on ns. välittömästi kytkettävissä. Halikin noin niinkuin periaatteessa on välittömästi kytkettävissä, mutta kyllä se vain rodulleen omaisesti tekee huomattavasti laajempaa lenkkiä kuin Hilda. Vaan kun kevät etenee, niin remmilenkkeily odottaa myös Hildaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!