perjantai 27. syyskuuta 2013

Jäniksiä, riekkoja ja lumihiutaleita!

Erästelijöitä on vaivannut sadesäät sekä sadettakin enemmän erittäin tuuliset kelit. Hienoja eräretkiä on tehty, vaikkei saalista olla aina saatukaan. Hilda on toiminut kuitenkin upeasti tehden mahtavia nostoja niin teerelle kuin riekollekin. Teereen Ville ei vain ihan kerennyt mukaan ja riekko lähti niin pahasti koiran linjassa ettei voinut ampua.

Keskiviikkona hiivimme kuun valossa aamuvarhain omalle metsäpalstalle passiin. Hilda osasi nätisti istua passissa sen pari tuntia mitä siellä kovassa tuulessa ja nollakelissä tarkeni istua. Alkoi satamaan ihan oikeita, kauniita lumihiutaleita! Passissa istuskelun jälkeen kiersimme oman metsikön ja menimme naapurin tekemille tulille.

Tulilta kiersimme naapurin kanssa vielä seuran maita. Siellä sitä oli riistaa tarjolla metsoista lähtien. Saaliiksi kuitenkin jäi särkän päällä tuhatta ja sataa pyyhältänyt metsäjänis. Ja mikä parasta Hilda oma-aloitteisesti haki ja toi jäniksen meille! Siis Hilda, jolle jänis on tähän mennessä ollut kummajainen, jota ei kanneta. Nyt alkaa Hildan kohdalla superlatiivit loppua kesken! ;)

Meillä ei tietenkään enää ollut reput matkassa, joten sain kunnian olalla kepinnokassa kantaa jänistä. Päätin lampsia suoraan autolle painolastini kanssa. Miehet jatkoivat Hildan kanssa vielä pienen kierroksen metsässä. Viiden metrin päästä oli lähtenyt taas metsäjänis, mutta kohtuus kaikessa! Hetken perästä oli riekko pompannut siivilleen maasta. Ville sai pudotettua riekon kenttään. Hilda oli istua napottanut Villen sivulla, josta Ville lähetti Hildan noutoon. Hilda oli hieman meinannut ruveta palautuksessa kikkailemaan, mutta tuonut kuitenkin riekon Villelle!

Kuu ja naapurin "pienet kynsitulet"! ;) 

Lunta!

Vihdoinkin kerkesin napata Hildasta kuvan riista suussa! Tämä kuva on kännykällä kuvattu kameran näytöstä. 
En saanut varsinaista kuvaa kamerasta ladattua tänne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!