maanantai 1. lokakuuta 2012

Kivääriteeriä ja metsoja

Eilen Hilda sai yrittää noutaa naapurin kiväärillä ampuman ikivanhan ukkometson. Hilda löysi metson ja ilmeisesti hetken painikin sen kanssa ja yritti kantaakin sitä, mutta metso oli niin iso, ettei kantamisesta tullut mitään. Ehdimmekin sitten itse jo paikoille, joten riitti, että Hilda oli merkannut sen!

Kallekin on päässyt noutohommiin. Ville ampui meidän niitylle ensimmäisen lehtokurppansa ikinä, jonka Kalle hienosti löysi ja palautti! Lehtokurppaa ei ole vielä maistettu, eikä ole mitään käsitystä miltä mokoma kahlaaja maistuu...

Kauden ensimmäinen kiväärillä 25.9.2012.

Tänään tuli tälle kaudelle Villen toinen kivääriteeri. Ensimmäinen oli musta ukkoteeri ja tänään akka.

Olimme aamusta avohakkuulla tihkusateessa kyttäämässä mahdollisesti sinne saapuvia teeriä, ja saapuihan niitä. Olin Villestä melko paljon sivussa ja jähmetyin paikoilleni teeret huomattuani, jotten säikytä niitä liikkeelläni. Huomasin teerien laskeutuvan läheisiin puihin. Jäin jännittyneenä seuraamaan sivusta mitä tapahtuisi.

Koirat olivat Villen luona ja irti. Ville käski niiden istua taakseen paikalleen, mihin ne nätisti rauhoittuivatkin. Ville tähtäsi ja laukaisi. Teeri putosi puusta kuin rätti.

Ville antoi Hildalle luvan noutaa, jolloin Hilda syöksyi matkaan kuin luoti! Hilda eteni vauhdilla suoraan teerelle, nappasi teeren suuhun ja palautti sen Villen jalkohin!!!


1 kommentti:

  1. Me ei olla myöskään ikinä haistettu tai maistettu lehtokurppaa. Semmonen oiskin kiva saalis. Hienoa et Kallekin on päässyt tositoimiin :) Hildan pitää nyt talvella käydä ahkerasti salilla et muskelit kasvais :) Jaksaa sitten ens syksynä kantaa jo ne isotkin herraslinnut :D

    VastaaPoista

Jätä tassunjälkesi kommentteihin, kiitos! / Leave your paw mark to the comments, thank you!